Terror. To sårede kvinder i lufthavnen i Bruxelles efter bombeangrebet.
Foto: Ketevan Kardava/AP

Terror. To sårede kvinder i lufthavnen i Bruxelles efter bombeangrebet.

Danmark

Terror i Bruxelles: Stopper det aldrig?

Politikens Thomas Lauritzen bor i Bruxelles med sin familie og oplevede på nært hold, da terroren ramte Europas hovedstad.

Danmark
FOR ABONNENTER

Stanken af beskidt røg fra metroen er den ene ting, jeg altid vil huske. Den anden er politifolkenes forkerte blikke, da de kommer løbende op mod mig midt på den næsten mennesketomme boulevard. Øjnene er glasagtige, frosne som hos skræmte dyr.

Alting står stille, sat på pause i en film, jeg ikke vil se. For det er i det øjeblik, at vi alle i de små grupper af stivnede mennesker her midt i Europas hovedstad indser det: Vores by er under angreb.

Klokken er omkring 9.30 om morgenen denne dag, der senere bliver døbt Sorte Tirsdag. Halvanden time tidligere har to mænd sprængt sig selv i luften i Bruxelles’ internationale lufthavn i udkanten af byen og taget 14 uskyldige rejsende med sig i en regn af glas og beton. Men så meget ved vi ikke endnu, da alt bliver stille i EU-kvarteret.

»Der lød et drøn nede fra metroen, og så ligesom ... en kæmpe udånding«, siger en mand, der løber forbi. »Hvad, hvad, hvad?!«, når nogle af os at råbe efter ham, inden politifolkene med de stive øjne kommer. »Bagud! Gå baglæns! Væk!«, råber en af dem, som har skjult sit ansigt med en elefanthue.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce