Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Friskolelærere frygter prispres med ny integrationsopgave

Lærerne på landets friskoler er klar til at undervise flere flygtningebørn, men frygter prispres fra kommuner.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er helt naturligt, at landets fri- og privatskoler skal optage flere flygtningebørn og hjælpe med at integrere dem i det danske samfund.

Sådan lyder det fra formand for Frie Skolers Lærerforening Uffe Rostrup. Han mener, at friskolerne har masser at byde på.

»Vi kan gøre tingene på en anden måde, også fordi der ofte er en lavere klassekvotient, som kan være tryggere for et flygtningebarn, som har haft en vanskelig start på livet«, siger Uffe Rostrup.

Det er undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V), der i Berlingske har meldt ud, at hun gerne ser, at landets 337 friskoler og 146 privatskoler optager op mod 700 flygtningebørn som en start.

Kommuner skal betale

Lærerformanden er enig i målet om flere flygtningebørn, men han er betænkelig ved den model, der tænkes anvendt.

»Det er en samfundsmæssig opgave, vi skal løse i fællesskab, men vi risikerer, at det gøres til et spareobjekt frem for at give børnene den bedst mulige integration«, siger han.

Modellen lægger op til, at det er kommunerne, som skal betale for flygtningebørnene, hvor friskolerne normalt får betaling via statstilskud.

»Så hvis det skal være attraktivt for kommunerne at bruge de frie skoler, er man nødt til at lave tilbuddet billigere end det, man kan lave i folkeskolen. Ellers er der ingen grund til at bruge de frie skoler til at løse opgaven«, siger Uffe Rostrup.

Det risikerer ifølge lærerformanden at udvande kvaliteten af det undervisningstilbud, som fri- og privatskolerne kan give til flygtningebørnene.

»Jeg mener, det her handler om at skabe det bedst mulige tilbud, så vi kan få integreret de her børn. Det viser sig altid, at det på lang sigt er dyrere, hvis man ikke får integreret de her børn ordentligt fra starten«, siger Uffe Rostrup.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden