Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
GRÆNSEKONTROL. I alt har politiet sigtet 147 personer på grænsen i løbet af de første fire måneder af 2016.
Foto: Martin Lehmann (arkiv)

GRÆNSEKONTROL. I alt har politiet sigtet 147 personer på grænsen i løbet af de første fire måneder af 2016.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Overblik: Hvem tog politiet på grænsen? Og hvorfor?

Menneskesmuglingen til Danmark er uorganiseret. Langt de fleste menneskesmuglere, der bliver snuppet på den danske grænse, gør det for andet end pengene.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Størstedelen af politiets sigtelser for menneskesmugling er i den milde ende. I årets første kvartal har politiet i den midlertidige grænsekontrol sigtet 100 for den mindre grove form for menneskesmugling, mens 22 er sigtet for en mere organiseret form for menneskesmugling. Det fremgår af et svar, som justitsminister Søren Pind (V) har givet til Folketinget.

Hvis det er et nært familiemedlem, ender det som typisk med bødestraf, og så bliver den, der har stået for smuglingen, udvist af Danmark

»På nuværende tidspunkt er det primært familiemedlemmer, der forsøger at smugle konen, niecen eller søsteren herop. Der er ikke noget økonomisk forbundet med det, og det bærer ikke præg af at være organiseret menneskesmugling«, siger Kim Kliver, politiinspektør i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Udvisning og fængsel

Selv om det er den milde paragraf, kan det stadig have konsekvenser. Strafferammen strækker sig til to års fængsel, og for ikke danske statsborgere kan straffen medføre udvisning.

»Hvis det er et nært familiemedlem, ender det som typisk med bødestraf, og så bliver den, der har stået for smuglingen, udvist af Danmark«, siger Kim Kliver.

Det er menneskesmuglingen, som fylder mest i politiets arbejde ved grænsen. I alt har politiet sigtet 147 i årets første tre måneder, 122 af sagerne har handlet om menneskesmugling, fremgår det af ministerens svar til Folketinget.

Stigning i kriminalitet:

Mere hash og mindre coke

I forbindelse med svaret til folketinget har Skat foretaget en opgørelse af beslaglæggelser på grænsen. I årets første kvartal er der rundt regnet beslaglagt otte gange så meget cannabis som i samme kvartal sidste år, mens kokainen er faldet fra 97.101 gram sidste år til 5.978 gram i år.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden