Stop. Fire personer forsøgte at krydse Øresundsforbindelsen på cykel mandag morgen. Arkivfoto.
Foto: Peter Hove Olesen

Stop. Fire personer forsøgte at krydse Øresundsforbindelsen på cykel mandag morgen. Arkivfoto.

Danmark

Politiet jagtede cyklister i motorvejstunnel: Nu er Øresundsbroen åben igen

Fire personer anholdt, fordi de forsøgte at krydse Øresundsbroen på cykel.

Danmark

Fire uidentificerede personer cyklede tidligt mandag morgen gennem Øresundstunnelen mellem Danmark og Sverige. Det fik Øresundsbroen til at indstille al trafik i begge retninger, både med bil og tog.

Klokken 06.41 blev broen dog åbnet for trafik igen.

»Vi kunne se på vores overvågningskameraer, at fire personer forsøgte at krydse forbindelsen på cykel i retningen fra Danmark mod Sverige. Politiet fangede to personer i den ene motorvejstunnel, men to andre kom videre og ud af tunnelen på Peberholmen, hvor de bevægede sig på tværs af vejbanerne. Derfor valgte vi at lukke for al trafik«, fortæller Jens Genders fra digital kommunikation hos Øresundsbroen.

Trafik åben igen

Ifølge Københavns Politi, som satte efter de fire personer, blev de dog alle indfanget i motorvejstunnelen. Anmeldelsen om de cyklende personer indløb til politiet kloken 05.04 i morges.

Under alle omstændigheder blev de fire cyklister anholdt og taget med på stationen. Og derfor kan trafikken på broen og i togtunellen mellem København og Malmø nu flyde igen.

Politiet har ikke for nuværende flere informationer om, hvem de anholdte er, og hvorfor de forsøgte at komme til Sverige på cykler.

Ifølge både vagtchef Henrik Svejstrup ved Københavns Politi og informationsafdelingen hos Øresundsbroen er det ikke første gang, at man oplever, at personer på cykel forsøger at krydse forbindelsen.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce