Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Flere anmeldelser om krænkelser på Langelandsfestival

Fyns Politi har modtaget en række anmeldelser om blufærdighedskrænkelser i festivalområdet, oplyser vagtchef Christian Rasmussen.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En række ubehagelige episoder har ramt Langelandsfestivalen, der sluttede i går.

Natten mellem fredag og lørdag blev en patrulje fra Fyns Politi kontaktet nær festivalområdet af en 16-årig pige, som fortalte, at hun var blevet fastholdt og befamlet uden på tøjet. Episoden fandt angiveligt sted mellem 01 og 02.20 natten til lørdag.

Jeg har kendskab til yderligere seks anmeldelser vedrørende blufærdighedskrænkelser

På baggrund af pigens signalement har Fyns Politi sigtet tre unge asylansøgere på henholdsvis 15, 16 og 17 år for blufærdighedskrænkelse, oplyser Christian Rasmussen, der er vagtchef ved Fyns Politi.

I forbindelse med episoden opfordrede Fyns Politi andre, som eventuelt havde været udsat for noget lignende, til at henvende sig til politiet. Og det er der en række personer, der har gjort.

Christian Rasmussen fortæller, at Fyns Politi siden episoden med den 16-årige pige har modtaget yderligere seks anmeldelser om blufærdighedskrænkelser.

»Jeg har kendskab til yderligere seks anmeldelser vedrørende blufærdighedskrænkelser. Det er ikke grovere end blufærdighed, og vi har ikke nogen indikationer på, at det er de samme mænd, som vi har sigtet for det første forhold, der har noget med de andre anmeldelser at gøre«, siger han.

Han fortæller desuden, at tidsrummet for anmeldelserne er spredt udover hele festivalen, der begyndte 23. juli og sluttede i går.

»Vi har ikke haft tid til at komme i bund med alle anmeldelserne endnu, men det vi kan sige er, at signalementerne peger på, at det er yngre mænd. Alle episoderne har fundet sted i området omkring festivalen, men ikke inde på selve festivalpladsen«, uddyber vagtchefen.

Voldtægt i skovområde

Blufærdighedskrænkelserne er ikke de eneste episoder, som har skæmmet årets Langelandsfestival.

Natten til søndag anmeldte en kvinde, at hun var blevet voldtaget i et skovområde nær festivalområdet. I den forbindelse anholdt politiet to mænd.

»Status er, at vi har afhørt kvinden, og i øjeblikket er vi i gang med at afhøre mændene«, oplyser Christian Rasmussen.

»Derefter vil vi vurdere, om de skal fremstilles i grundlovsforhør eller løslades. De nærmere omstændigheder vil jeg ikke komme ind på på nuværende tidspunkt«, siger han.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden