Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
INGEMANN CARSTEN
Foto: INGEMANN CARSTEN

Norsk politi har ikke fundet beviser for, at det var besætningsmedlemmer på færgen Katastrofe. Scandinavian Star, der stod bag den brand på skibet, som 7. april 1990 kostede 159 personer livet. Arkivfoto.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Avis: Politi tiltaler ingen besætnings-medlemmer for Scandinavian Star-brand

Der er ikke fundet beviser for, at besætningen stod bag dødsbrand på passagerfærgen i 1990.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Norsk politi har ikke fundet beviser for, at det var besætningsmedlemmer på færgen Scandinavian Star, der stod bag den brand på skibet, som 7. april 1990 kostede 159 personer livet.

Det erfarer den norske avis VG, der ifølge nyhedsbureauet NTB har fået indsigt i den rapport, som politiet i Oslo fremlægger tirsdag klokken 13.00.

Den seneste efterforskning har stået på i to år, og den afsluttes nu, uden at der rejses nye tiltaler i sagen.

Pårørende til flere af ofrene for branden har krævet en ny efterforskning af tragedien, og centrale personer fra den daværende efterforskning har også rejst tvivl om politiets hidtidige konklusioner.

Men i politiets rapport tilbagebeviser brandsagkyndige, at dele af mandskabet skulle have stået bag branden. Noget, som er blevet fremført, fordi der angiveligt blev fundet flere arnesteder til branden.

Efterforskerne slår fast, at den første brand førte til, at intens varme bredte sig i færgens stålkonstruktion og antændte brandbare materialer og gasser andre steder på færgen, skriver VG.

Efter at pårørende til de omkomne havde kæmpet en årelang kamp, blev det i 2014 besluttet, at en begrænset efterforskning skulle genoptages.

Efterforskningen har primært beskæftiget sig med skibets uafklarede økonomiske forhold, og om hvorvidt branden var påsat.

Tirsdag vil politiet i den norske hovedstad gennemgå resultaterne af efterforskningen.

Der har tidligere været mange spekulationer om, at branden var påsat, og at hele katastrofen drejede sig om forsikringssvindel.

Blandt andet har Flemming Thue Jensen, den danske forhenværende hovedundersøger, offentligt påstået, at besætningsmedlemmer antændte branden på skibet.

Den pensionerede skibsinspektør forklarede i februar blandt andet, hvordan sengebunde af jern forhindrede en branddør i at lukke.

Både danske og norske pårørende har kritiseret myndighedernes behandling af sagen.

Kun tre personer blev i sin tid idømt et halvt års fængsel for manglende sikkerhed om bord på skibet.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden