Christiania-betjente. Politiet har den seneste måned intensiveret indsatsen mod hashsalget på Christiania. I flere omgange har betjente revet salgsboder ned.
Foto: Jens Dresling (arkiv)

Christiania-betjente. Politiet har den seneste måned intensiveret indsatsen mod hashsalget på Christiania. I flere omgange har betjente revet salgsboder ned.

Danmark

Pusher Street-betjente hænges ud med billeder og adresse på ny hjemmeside

Politiet efterforsker en hjemmeside, hvor betjente udstilles som »forbrydere«.

Danmark

»Kender du forbryderne på disse billeder?«

Sådan præsenteres en ny hjemmeside, som bringer billeder af 19 betjente fra Task Force Pusherstreet.

De indtil videre ukendte ophavsmænd har oprettet siden for at kunne »udpege og identificere mennesker, der dagligt chikanerer og blufærdighedskrænker fredelige borgere på og omkring Christiania«. Og de opfordrer hjemmesidens besøgende til at skrive navne, adresser, telefonnumre og andre personlige oplysninger om betjentene på billederne.

Vicepolitiinspektør Henrik Møller Jakobsen oplyser, at myndighederne er opmærksomme på tiltaget.

»Det er helt uacceptabelt«, lyder hans reaktion.

»Vi er i gang med at efterforske sagen. Det er et fænomen, vi har kendt til i flere år, og det er klart, at når vi intensiverer indsatsen på Pusher Street, så kommer det her i stigende grad«, siger Henrik Møller Jacobsen fra Københavns Politi.

Opfordrer til »folkedomstol«

På hjemmesiden opfordres der til, at »folkedomstolen tages i brug«.

Og en række betjente er allerede blevet identificeret. Ni personers navne fremgår på nuværende tidspunkt online, ligesom det er tilfældet med flere af ID-numrene, som de bærer på deres politiuniformer.

Derudover er en række andre personlige oplysninger blevet uploadet. Eksempelvis fremgår en betjents private adresse, hans cv samt en række artikler, hvor han udtaler sig til pressen. »Her kan du læse om hans rådne moral«, lyder det på hjemmesiden.

En anden betjent hævdes at have »gjort det til sin levevej at kigge på fredelige menneskers kønsdele«. En tredje betjent har været »statist som klovn« ved Christianshavns Metro. En fjerde kommer oprindeligt fra Ribe og var »forbryder på Nørrebro«, inden han blev en del af Task Force Pusherstreet, påstås det i teksten, der supplerer et billede af en mand iført kasket.

Gemmer sig bag udenlandsk domæne

Internetdomænet, som hjemmesiden benytter, blev oprettet 30. juni i år. Politiet opdagede hjemmesiden i sidste uge, men det er en udfordring at finde ud af, hvem der står bag, da siden blev oprettet i udlandet.

Myndighederne arbejder på sagen. Tidligere er der blevet rejst sigtelser i lignende sager, hvor personer har lagt billeder af betjente på Facebook, fortæller Henrik Møller Jacobsen.

»Så udover at vi efterforsker sagen, er vi ved at undersøge, om der kan være tale om et brud på persondataloven«, siger han.

Stort set umuligt at lukke hjemmeside

At få lukket hjemmesiden er dog ikke helt ligetil. Også selv om der eventuelt skulle være tale om et ulovligt foretagende.

Det vurderer Søren Sandfeld Jakobsen, der er juraprofessor ved Aalborg Universitet.

»I praksis er det uhyre vanskeligt og en tung proces. Internetudbydere kræver af princip en kendelse, hvis de skal lukke for domænet, så man skal først til domstolene efter sådan en, og så er der allerede gået en måned«, siger professoren.

»Er der tale om en internetudbyder i udlandet, så kan det være stort set umuligt at få lukket siden«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce