dødsbrand. Den tidligere danske skibsinspektør Flemming Thue Jensen har været meget kritisk over for norsk politis efterforskning af dødsbranden på Scandinavian Star, der kostede 159 mennesker livet i 1990.
Foto: Anders Rye Skjold Jensen (arkiv)/Anders Rye Skjoldjensen/ contact@skjoldjensen.com/ www.skjoldjensen.com

dødsbrand. Den tidligere danske skibsinspektør Flemming Thue Jensen har været meget kritisk over for norsk politis efterforskning af dødsbranden på Scandinavian Star, der kostede 159 mennesker livet i 1990.

Danmark

Skibsinspektør udpeger sin gerningsmand bag Scandinavian Star-dødsbrand

Sagen om skibsbranden på Scandinavian Star kunne være opklaret på en måned, mener skibsinspektør.

Danmark

Den efterhånden 26 år gamle sag om skibsbranden på Scandinavian Star kunne have været opklaret på en enkelt måned.

Det forklarede den tidligere skibsinspektør hos Søfartsstyrelsen Flemming Thue Jensen, der tirsdag eftermiddag deltog i et pressemøde arrangeret af Stiftelsen Etterforskningen av mordbrannen Scandinavian Star i Oslo.

»Jeg var én af de første på skibet og en af dem, der vidste allermest, men jeg blev aldrig afhørt. Sagen kunne have været opklaret på en måned«, sagde Flemming Thue Jensen.

Stiftelsen er uenig med norsk politi, der har henlagt sagen

På mødet fremlagde stiftelsen og Flemming Thue Jensen dokumenter og udskrifter fra gamle vidneudsagn, som ifølge foreningen strider mod politiets konklusioner.

I sidste uge opgav norsk politi endegyldigt at rejse flere sigtelser i sagen, da man efter to års efterforskning ikke har tilstrækkelige beviser i sagen.

Maskinchefen blev aldrig afhørt i sagen, og det er en af de største skandaler

Den konklusion er stiftelsen langt fra enig i, og på pressemødet udpegede den tidligere skibsinspektør manden, som, ifølge stiftelsen, står bag skibsbranden.

Maskinchefen på skibet havde ifølge Flemming Thue Jensen forsøgt at sabotere brandslukningen på skibet flere gange.

»Men maskinchefen blev aldrig afhørt i sagen, og det er en af de største skandaler«, sagde Flemming Thue Jensen blandt andet.

På pressemødet hævdede Flemming Thue Jensen også, at maskinchefen fik lov til at deltage i opklaringen af sagen.

»De tekniske rapporter er møgbefængte med fejl, og det er maskinchefens mesterværk«, sagde Flemming Thue Jensen på mødet.

Maskinmesteren har afvist beskyldninger

I september 2013 fik den norske avis VG et interview med maskinmesteren ved et uanmeldt besøg på hans bopæl i Florida. Præsenteret for mistanken om, at han eller andre medlemmer af besætningen skulle have stået bag branden, svarede maskinmesteren:

»Det er en totalt forkert beskyldning. Jeg ville aldrig gøre noget sådant«.

I juli 2014 døde maskinmesteren af et hjerteanfald - kun tre uger efter at Oslos politimester besluttede at indlede en egentlig efterforskning af sagen.

Oslo Politi ønsker ikke at kommentere Stiftelsen Etterforskningen av mordbrannen Scandinavian Stars påstande, men forholder sig til den klage, som foreningen indgav i sidste uge.

»Oslo politidistrikt er bekendt med, at der vil blive klaget over vores beslutning om at henlægge sagen. Vi vil i forbindelse med behandlingen af klagen samlet tage stilling til eventuelle nye og relevante informationer«, siger politimester Hans Sverre Sjøvold i en skriftlige kommentar til Ritzau

Norsk politi har i dag fremlagt deres rapport fra efterforskningen af branden på Scandinavian Star. Kilde: Politiken.tv / Videojournalist: Jakob Kyed Jakobsen / Journalist: Lars Halskov

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce