29-årig mand anholdt efter overfald på kvindelig jogger

Billeder fra overvågning ledte politet på sporet af mulig overfaldsmand.

Danmark

En 29-årig mand er anholdt og sigtet for drabsforsøg på en 38-årig kvindelig jogger. Kvinden blev overfaldet på Østerbro tidligt tirsdag under en løbetur.

Den anholdte er identificeret på grund af billeder fra et overvågningskamera, som politiet har gennemgået. Det fortæller efterforskningsleder Torben Svarrer til Politiken.

»Manden har befundet sig nær det formodedede gerningssted, men han er blevet anholdt et andet sted i København. Han er anholdt på grund af den overvågning, vi har sikret, og han vil blive fremstillet i grundlovsforhør senere i dag«, siger Torben Svarrer.

Fundet efter ni timer

Den 38-årige kvinde var tirsdag stået op ved 04.30-05.00-tiden for at løbe sig en tur i området omkring Ved Sporsløjfen nær Svanemøllen.

Da kvinden ikke vendte tilbage, kontaktede hendes mand politiet. Derefter forsøgte familien på egen hånd at finde kvinden i området ved Gasværksgrunden.

Først kort før klokken 15.00 blev hun fundet af et familiemedlem. Kvinden lå i et buskads. På det tidspunkt var hendes tilstand kritisk, og hun havde svag puls, men lægerne kunne i aftes meddele, at hun skulle være uden for livsfare.

Politiet kan endnu ikke her til morgen sige noget nyt om kvindens tilstand. Det vides først efter stuegang.

Område med hjemløse

Politiet var hele dagen i går i gang med tekniske undersøgelser ved Sporsløjfen. Man gennemsøgte desuden området med hunde, og man har fundet den mobiltelefon, kvinden havde på sig på sin løbetur.

Et af sporene gik i retning af, at mange hjemløse opholder sig i det område, hvor den kvindelige jogger blev fundet.

Vicepolitiinspektør Torben Svarrer siger til Politiken, at den anholdte ikke har nogen fast bopæl, men vil derudover ikke forholde sig til et eventuelt motiv til det voldsomme overfald.

»Manden sigtes for drabsforsøg. Der kan komme følgesigtelser«, siger Torben Svarrer.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce