Mand fængslet for drabsforsøg og voldtægt af kondiløber

En 38-årig kvinde fik en snor om halsen og blev voldtaget, da hun var ude at løbe. Nu er 29-årig fængslet.

Danmark

En kvindelig kondiløber blev fundet forslået i et buskads, ni timer efter at hun blev overfaldet, fik revet sit tøj i stykker og voldtaget ved Sporsløjfen 10 på Østerbro i København.

En 29-årig mand er onsdag i et grundlovsforhør i Dommervagten i København blevet varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for drabsforsøg og voldtægt mod en 38-årig kvinde.

Den 38-årige kvinde var ude at løbe en tur, da hun tidligt tirsdag morgen blev overfaldet og voldtaget på Østerbro.

I forbindelse med overfaldet fik hun ifølge politiets sigtelse en snor om halsen.

Natten til onsdag blev en 29-årig mand anholdt og fremstillet i grundlovsforhør.

Nægter sig skyldig

Den anholdte er bredskuldret, klædt i blå klæder fra Københavns Fængsel og har et flettet, flerfarvet armbånd om det ene håndled. Mens sigtelsen bliver læst højt, sidder han helt stille og lytter til sin grønlandske tolk.

Han nægter sig skyldig i forsøg på manddrab og voldtægt af særlig farlig karakter, oplyser hans forsvarer, Niels Anker Rasmussen, senere under grundlovsforhøret.

»Jeg kan oplyse, at min klient nægter sig skyldig og i dag ikke ønsker at svare på spørgsmål«, siger forsvareren.

Han valgte dog ikke at kære fængslingen til Østre Landsret.

Kvælningsforsøg og voldtægt

Tidligt tirsdag morgen forlod offeret hjemmet for at løbe sig en tur, men hun kom ikke tilbage.

Først om eftermiddagen blev den ilde tilredte kvinde fundet i området nær Ved Sporsløjfen. Hendes puls var meget lav, og umiddelbart var hun i livsfare, har politiet oplyst.

Forbrydelsen blev angiveligt begået cirka klokken fem tirsdag morgen. På det tidspunkt blev løberen overfaldet og hevet ind i et buskads, hvor hun blev slået i hovedet og i ansigtet.

Derefter forsøgte gerningsmanden at kvæle kvinden ved at lægge en snor om hendes hals. Dette medførte, at hun mistede bevidstheden. Derefter blev hun voldtaget, hedder det i politiets sigtelse.

Den 29-årige mand blev pågrebet efter en intens efterforskning natten til onsdag. Anholdelsen skete lidt efter klokken tre.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden