Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
CICILIE S. ANDERSEN
Foto: CICILIE S. ANDERSEN

BØRNELIV. Der skal være minimumsnormeringer i daginstitutioner i hovedstaden, kræver SF efter undersøgelse af småbørns evner.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

SF-borgmester vil have flere pædagoger i københavnske daginstitutioner

Minimumsnormeringer skal hindre, at småbørn sakker agterud i deres sproglige evner.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En ny undersøgelse viser, at mange småbørn er bagud sprogligt og i tidlige matematiske færdigheder.

Det får den københavnske sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen fra SF til at kræve, at der kommer minimumsnormeringer i byens daginstitutioner.

Partiet vil til de forestående budgetforhandlinger på rådhuset arbejde for, at der fremover vil være mindstegrænser for det antal voksne, der tager hånd om byens mindste i vuggestuer og børnehaver. Der skal være en pædagog pr. tre børn i førstnævnte, mens de lidt ældre børnehavebørn skal have en pædagog pr. seks rollinger.

»I dag er der et alt for stort spænd mellem de stærkeste børn og de svageste børn, når de starter i skole. Det er en social ulighed, som kun vil blive større op gennem livet, og derfor er det altafgørende, at vi sætter tidligt ind allerede fra vuggestuealderen«, mener hun.

Hvis vi vil bryde den negative sociale arv er de normeringer afgørende.

»Hvis vi vil bryde den negative sociale arv er de normeringer afgørende. Vi vil gerne skabe et velfærdsløft i København«.

Børn i udsatte områder skal have mere hjælp

Ninna Thomsen foreslår, at der især sikres bedre normeringer og bevillinger til institutioner i belastede bydele.

»Der, hvor der er brug for et særligt løft, er i daginstitutioner med mange forældre på kontanthjælp eller mange forældre med anden etnisk baggrund. Det vil være en støtte for nogle af de børn, der har det svært, så de kan få de sprogkundskaber, det ordforråd og de sociale kompetencer, der er nødvendige«, siger hun.

SF tager forslaget om minimumsnormeringer med ind i forhandlingslokalerne, når Borgerrepræsentationen i begyndelsen af september går i gang med at forhandle om det kommende års budget.

Mange københavnske skolebørn halter bagefter

Og der er nok at tage fat på, hvad angår indsatsen for at sikre byens børn tilstrækkelige kvalifikationer: I København viser tallene, at alt for mange forlader grundskolen uden tilstrækkelige læsekundskaber. Op mod 15 procent af børnene går ud af skolerne som det, der kaldes funktionelle analfabeter.

Overborgmester Frank Jensen (S) har tidligere i år foreslået, at børn fra socialt udsatte hjem skal kunne tvinges i daginstitutioner for at undgå, at de er alt for langt bagud, når de sætter sig på skolebænken første gang.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden