Foto: Jens Dresling
Danmark

Politikerne efter skyderi i fristad: Otte gange vrede

Drabsforsøget på politibetjente i Christiania fordømmes fra alle sider.

Danmark

Justitsminister Søren Pind (V):

  • Christiania bør hurtigt vågne op. Man må afklare, om man er på retsstatens og politiets side - eller om man, stiltiende eller aktivt, står sammen med det kriminelle miljø.

Lars Aslan Rasmussen (S), MF:

  • Kære christianitter. Jeg synes det er fint at jeres sted findes i byen, på betingelse af at I spiller efter samme regler som resten af samfundet, samt at I får ryddet op i egne rækker - helst lige nu.

Integrationsminister Inger Støjberg (V):

  • Jeg håber, at denne modbydelige voldshandling mod betjentene betyder, at det er slut med at romantisere Christiania som et sted, hvor skoleklasser, turister og familier lægger vejen forbi. Der er intet romantisk ved Christiania og narko- og voldskulturen derude

Pia Olsen Dyhr (SF), partiformand:

  • Fuld opbakning til politiet. Og lad os så få de hårdkogte kriminelle som har besat Christiania ud. Det hører ingen steder hjemme. Har intet med alternative leveformer eller rummelighed at gøre.

Søren Pape Poulsen (K), partiformand:

  • Nu må selv den mest søvnige Christianit vågne op og erkende, at der skal ryddes op. Lige nu kæmper en betjent for sit liv efter at have passet sit arbejde og som konsekvens af det, er blevet skudt.

Pia Allerslev, børne- og ungdomsborgmester i København (V):

  • Jeg er dybt berørt over skyderiet på Christiania i nat. Det er på tide, at vi får gjort op med den særstatus, de har haft. Drop den romantiske tankegang og gå i gang med at normalisere...Nu.

Trine Bramsen (S), retsordfører:

  • Lov og orden gælder i hele Danmark. Også på Christiania.

Zenia Stampe (R), retsordfører:

  • Jeg elsker Christiania og kommer der ofte med min familie. Men jeg har også konstateret, at dele af Christiania er blevet hårdere og hårdere. Et sted, hvor hårdkogte kriminelle regerer. Et sted, hvor utilpassede unge søger hen og bliver opslugt af de hårde miljøer. Et sted, hvor politiet ikke kan passe på os uden at risikere deres egen sikkerhed. Det kan ingen af os leve med.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce