Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Norsk storm over Politiken

Reaktionerne på Politikens undskyldning over for profeten Muhammeds efterkommere kom fra nord.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fra morgenstunden var der tryk på i de norske medier, da nyheden om Politikens forlig med 94.923 af profeten Muhammeds efterkommere begyndte at brede sig i går.

Selv om Norge for nylig oplevede at blive genstand for både lokal og international vrede, fordi den norske avis Dagbladet trykte en karikatur, der fremstiller profeten Muhammed som en gris, var der ikke meget brodersolidaritet og forståelse at hente i de norske medier.

LÆS OGSÅ Formanden for det norske presseforbund, Per Edgar Kokkvold, troede, at undskyldningen var en spøg. »Det krænkende og uønskede er også en del af ytringsfriheden, og jeg er sikker på, at ingen aviser vil gøre som Politiken«, siger han til den norske avis Aftenposten.

LÆS ARTIKEL

Den konstituerede chefredaktør på Dagbladet, Lars Helle, tror ikke, at Politiken vil få andre aviser med på sin undskyldning: »Det er en mærkelig afgørelse«.

Arabisk stilhed
I den arabiske verden var der derimod stille og roligt. Her faldt Politikens undskyldning sammen med weekendfri og den officielle fejring af profeten Muhammeds fødselsdag. Fredag aften var det kun få arabiske nyhedsmedier, der havde registreret Politikens undskyldning.

Derfor var det ifølge direktøren for det dansk-egyptiske dialoginstitut i Kairo, Rasmus Boserup, for tidligt at sige, hvordan undskyldningen vil blive opfattet.

»Vi vil følge blogsene de næste dage for at se, hvilken retning det går. Indtil videre ser det ret positivt ud. For eksempel takker man hele Danmark for undskyldningen«, siger han til Politiken.

Udenrigsministeriet holder øje

I Udenrigsministeriet havde lederen af afdelingen for Public Diplomacy, Klavs A. Holm, bedt de danske ambassader i en række arabiske lande om at skærpe overvågningen af medierne.

Men Klavs. A. Holm forventer ikke de store reaktioner fra den muslimske verden. »Vi tager det indtil videre rimelig roligt. Der er ikke noget, der umiddelbart tyder på, at der er uro på vej«, siger han til Politiken.

LÆS OGSÅ

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden