Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
THOMAS BORBERG
Foto: THOMAS BORBERG

Frugt og grønt er godt. Også for børn. Derfor vil EU´s landbrugsministre lave en ordning, der sikrer skolebørn mindst et stykke frugt om dagen.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Gratis frugt på vej til skoleelever

Europas landbrugsministre er blevet enige om, at afsætte penge til at give alle skolebørn et stykke frugt om ugen.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er gratis æbler, pærer og blommer på vej til de danske skolebørn fra EU.

På et landbrugsministermøde i Bruxelles har unionens 27 ministre vedtaget at afsætte 670 millioner kroner om året til en skolefrugtsordning for de 6-10-årige børn.

Pengene rækker dog kun til et enkelt stykke frugt om ugen, hvis de nationale regeringer ikke selv hjælper til med at spæde i.

Mange børn er overvægtige
Frugtordningen, der vil starte samtidig med begyndelsen af skoleåret 2009/2010, skal få børnene til at ændre deres kostvaner og få øjnene op for sunde alternativer, lyder begrundelsen.

Det anslås, at 22 millioner børn i Europa er overvægtige, og mere end 5 millioner af dem er fede.

Tallet forventes at stige med 400.000 hvert år.

»Det er meget vigtigt at give børn gode vaner i en tidlig alder, idet de vil tage disse vaner med sig senere i livet. Alt for mange af vore børn spiser alt for sjældent frugt og grøntsager og er ofte ikke klar over, hvor lækkert det er. Man behøver blot at gå ned ad en af hovedgaderne i Europa for at konstatere omfanget af de problemer, vi står overfor med overvægtige børn. Nu kan vi gøre noget ved det«, siger danske Mariann Fischer Boel (V), som er landbrugskommissær.

Ikke sikkert at Danmark selv sætter penge af
Der er endnu ingen afklaring på, hvorvidt Danmark vil smide ekstra penge i ordningen, så børnene kan få frugt lidt hyppigere.

»Det kan jeg ikke sige noget om på nuværende tidspunkt«, sagde fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) til politiken.dk forud for ministermødet.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden