Søren Bald ny radikal landsformand

Danmark

Den afgående forstander for Krogerup Højskole, Søren Bald, blev søndag valgt som ny landsformand for Det Radikale Venstre. Med 184 stemmer lykkedes det lige akkurat Søren Bald at opnå de nødvendige halvtreds procent af de afgivne stemmer, mens nummer to, forlagsredaktør Torsten B. Jakobsen, opnåede 177 stemmer.


Posten som landsformand var blevet ledig, efter at tidligere landsformand Johannes Lebech blev udnævnt til kirkeminister ved sidste regeringsomdannelse. Daværende næstformand Lone Loklindt har siden været fungerende formand, men ved formandsvalget søndag lykkedes det hende kun at opnå en tredjeplads.

Landsformandsposten i Det Radikale Venstre er først og fremmest en organisatorisk post. Den politiske leder, som stadig er økonomiminister Marianne Jelved, vælges af partiets folketingsgruppe.

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  På søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce