Regeringen: Intet besluttet om missilskjold

Danmark

Regeringen har ikke modtaget nogen anmodning om at deltage i udviklingen af et missilforsvar og tager ikke stilling til dansk deltagelse, før der foreligger en sådan anmodning. Og regeringen har meddelt USA, at såfremt USA sender en anmodning, er Danmark parat til at se på den.

Det fremgår af en pressemeddelelse, som udenrigsminister Per Stig Møller (K) i dag udsendte på baggrund af oplysninger i Morgenavisen Jyllands-Posten om, at Danmark har skiftet kurs og nu er parat til at deltage i et internationalt missilskjold.

»Det er ikke korrekt. USA har ikke spurgt regeringen, om USA må bruge Thule-radaren i et missilforsvar, og regeringens holdning er fortsat, at den ikke vil tage stilling til det, før der foreligger en konkret amerikansk henvendelse«, oplyser udenrigsministeren.

Han understreger, at det grønlandske hjemmestyre og landsting løbende har modtaget de samme oplysninger og vurderinger, som regeringen har givet Folketinget, og at hvis amerikanerne beder om lov til at bruge Thule-radaren i et missilforsvar, vil regeringen tage en grundig politisk debat i Danmark og i Grønland.

JP: Regeringen vil kontakte USA
Ifølge Jyllands-Postens oplysninger agter regeringen at rette henvendelse til amerikanerne i forbindelse med NATO-topmødet i Prag om to uger, hvor amerikanerne ventes at præsentere mere detaljerede skitser for planerne om missilskjold.

Forinden vil regeringen 15. november mere grundigt forelægge sagen for Udenrigspolitisk Nævn, der allerede har taget dette kursskifte til efterretning, beretter flere kilder i nævnet til avisen.

/ritzau/

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce