0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

DF: Asylansøgere skal ikke lære dansk

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Dansk Folkeparti mener ikke, flygtninge skal lære dansk, mens deres ansøgning om asyl i Danmark bliver behandlet. Dermed er partiet uenig i dele af det lovforslag, som integrationsminister Bertel Haarder (V) vil fremlægge.

Ifølge forslaget skal asylansøgerne have færre penge af staten til mad og tøj, og der skal være økonomisk belønning til aktive asylansøgere og tilsvarende straf til de passive. Alle skal have flere dansktimer.

Pia Kjærsgaard er enig i den halvdel af forslaget, der går ud på at spare på lommepengene og at belønne aktivitet. Til gengæld mener hun ikke, at alle skal lære dansk. Hun peger på, at hver anden asylansøger får afslag.

»Det primære må være, at asylansøgerne kan vende tilbage til deres hjemland, og vi skal opretholde det, de kan hjælpe deres land med«, siger Pia Kjærsgaard til Ritzau.

Lommepenge får sparekniven
Bertel Haarder (V) regner ifølge Berlingske Tidende med at hente 38 millioner kroner om året på at beskære lommepengene til de omkring 7.000 asylansøgere, der lige nu venter på et svar fra de danske myndigheder.

Nogle af pengene skal bruges til at styrke indsatsen for at hjælpe asylansøgerne i gang i Danmark. De skal have flere dansktimer og tilskyndes økonomisk til at arbejde.

Asylansøgere, der afviser, skal kun have ret til en del af den nedsatte ydelse. Desuden skal asylsøgere i den såkaldte præasylfase have en lavere ydelse end i dag.

Røde Kors bakker op
Dansk Røde Kors støtter forslaget.

Jørgen Chemnitz, der leder organisationens asylafdeling, tror på, at det vil motivere asylansøgere, hvis de belønnes for aktiviteter som arbejde eller undervisning.

»Det er vigtigt at slå fast, at der er tale om en belønningsmodel - ikke straffemodel. Det er det samme, som når du og jeg passer arbejder, så bliver vi belønnet, modsat dem der ikke arbejder«, forklarer han til Ritzau.

Politiken.dk

Få Politiken leveret alle julehelligdagene

Få Politiken leveret hver søndag i en måned + alle julehelligdagene. Du får 8 aviser for 99 kr.

Kom i gang med det samme

Annonce

Annonce