0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Rigsrevision kritiserer forsvarets økonomi

Den økonomiske styring var mangelfuld og behæftet med fejl - og Forsvarsministeriet førte ikke tilstrækkeligt tilsyn. Forsvaret får hård kritik for sin økonomistyring i 2002 i en ny rapport fra Rigsrevisionen.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Frederiksen Johnny
Foto: Frederiksen Johnny
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Forsvarets økonomiske styring får hård kritik i en ny rapport fra Rigsrevisionen. Det økonomiske årsprogram for 2002 indeholdt basale fejl, som betød en voldsom undervurdering af lønsumsrammerne på over 200 millioner kroner - og Forsvarsministeriet svigtede ansvaret med at føre tilsyn med økonomien.

I rapporten, der netop er blevet offentliggjort, konkluderes det blandt andet, at »...det er rigsrevisionens samlede vurdering, at forsvarets forvaltning af lønbevillingen har været mindre tilfredsstillende, og at Forsvarministeriet ikke har ført tilstrækkeligt tilsyn«.

Rigsrevisionen blev pålagt at undersøge forsvarets økonomi, efter at det i december kom frem, at forsvaret stod over for et budgetunderskud på en milliard kroner. Heraf skulle halvdelen skyldes forsvarets manglende evne til at styre lønudgifterne.


Ministeriet svigtede ansvar
Også Forsvarsministeriet får kritik for at føre manglende tilsyn. Ministeriet har ansvar for den økonomiske styring i de underliggende myndigheder, men det ansvar blev svigtet.

Forsvarsministeriet burde have fulgt Forsvarskommandoens budgetlægning og decentraliseringen af lønsums- og årsværksstyringen langt mere tæt, end det blev gjort, konkluderer Rigsrevisionen.

Beretningen fra Rigsrevisionen behandles på onsdag, når statsrevisorerne holder møde.

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement

Annonce