0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Vismand skal lede velfærdskommission

Den reformivrige overvismand Torben M. Andersen er udpeget som formand for regeringens nye velfærdskommission. Kommissionen skal inden 2005 komme med bud på fremtidens velfærdssamfund.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Kragh Erik
Foto: Kragh Erik
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Overvismand og professor i nationaløkonomi ved Aarhus Universitet Torben M. Andersen, er udpeget som formand for regeringens nye velfærdskommission.

Som økonomisk overvismand har Torben M. Andersen været en ivrig deltager i debatten om indretningen af fremtidens velfærdssamfund. Han har flere gange opfordret til omfattende velfærdsreformer, hvis samfundsøkonomien skal kunne hænge sammen, når færre på arbejdsmarkedet i fremtiden skal forsørge flere udenfor.

»I velfærdskommissionen kan vi bidrage med nogle gode analyser. Kommissionen gør det muligt at få indkredset, hvilke problemer vi står over for, så vi kan få vurderet, hvilke reformmuligheder der er og hvilke konsekvenser, de vil få, siger Torben M. Andersen til Ritzau.

Må opgive post i Økonomisk Råd
Sammen med landets øvrige vismænd har han tidligere peget på, at det vil være nyttigt at sænke skatterne på arbejdsindkomster - og hente pengene gennem øgede skatter på jord, ejendomme og Nordsøolie.

Den nye post til Torben M. Andersen betyder, at han i begyndelsen af december forlader formandsposten hos de uafhængige økonomiske vismænd i Det Økonomiske Råd.

Kommission skal give bud på reformer
Velfærdskommissionen får til opgave at beskrive og analysere forskellige muligheder for at finansiere velfærden fremover, og den skal fremlægge konkrete forslag til reformer, der kan øge arbejdsudbuddet og beskæftigelsen. Endvidere skal kommissionen komme med forslag til, hvordan der sikres en socialt afbalanceret og målrettet indsats for at hjælpe de grupper i samfundet, som har mest behov for hjælp.

Velfærdskommissionens arbejde skal ikke foregå for lukkede døre, men i åbenhed. Det sker for at bane vejen for en åben debat mellem politikerne og befolkningen om konkrete temaer, og som et led i dette arbejde kan kommissionen både holde konferencer og udgive delrapporter.

Betænkningen skal ligge færdig inden udgangen af 2005, men forinden skal kommissionens arbejde diskuteres med en række centrale organisationer.

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement

Annonce