Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

'Høvding's drabsmænd vil frifindes

De to dømte rockere for drabet på rockeren "Høvding" i Christiania i 1985 går til Den Særlige Klageret for at få sagen genoptaget og blive frifundet.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

De to Hells Angels-rockere, Rene Nøddeskov Ludvigsen og Ole Bonnesen Nielsen, der blev dømt for drabet på Bullshit-rockeren "Høvding" i 1985, går nu til Den Særlige Klageret i et forsøg på at få deres sag genoptaget, blive frifundet og få erstatning.

Det sker på baggrund af undersøgelseskommissionen i Østre Landsret, hvor eksrockeren Dan Lynge har forklaret, at Ludvigsen og Nielsen handlede i nødværge, da Anker Walther Markus - kendt som "Høvding" - blev skudt på værtshuset Nemo.

16 års fængsel
Ludvigsen og Nielsen blev siden idømt 16 års fængsel for drabet, som blev betegnet som en koldblodig likvidering, mens en tredje formodet gerningsmand aldrig blev fundet. Dan Lynge siger, at han var den tredje mand.

Advokat Hanne Rahbæk, der er advokat for en af de dømte, siger, at udgangspunktet for en genoptagelse er frifindelse af rockerne, fordi der var tale om nødværge. Hun ønsker Dan Lynge indkaldt som vidne i en eventuel ny sag.

»Vi vurderer, at der er en mulighed for genoptagelse«, siger Hanne Rahbæk.

»Argumentationen er de nye oplysninger til kommissionen fra Dan Lynge om, at der forelå en nødsituation«, siger hun.

/ritzau/

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden