Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jensen Morten Bjørn
Foto: Jensen Morten Bjørn

Frank Dahlgaard overvejer at søge optagelse hos De Konservative. - Foto: Morten Bjørn Jensen

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Frank Dahlgaard forlader Kristendemokraterne

Frank Dahlgaard føler sig ikke velkommen hos Kristendemokraterne og forlader derfor partiet. Nu overvejer han at søge optagelse hos De Konservative, der tidligere har ekskluderet ham.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Frank Dahlgaard, der sad i Folketinget fra 1994-2001, har meldt sig ud af Kristendemokraterne.

Dahlgaard meldte sig ind i KD efter først at have siddet i Folketinget for De Konservative, hvor han blev ekskluderet efter at have været i opposition til partilinjen især i EU-spørgsmål.

Føler sig ikke velkommen
I en pressemeddelelse begrunder han sin udmelding med, at han ikke føler sig rigtig velkommen i partiet, og at han har det dårligt med sammenblandingen af religion og politik.

»Jeg bryder mig ikke om at deltage i bønner for Gud under et politisk møde«, siger han, som dog understreger, at han deler partiets holdninger i en række grundlæggende spørgsmål.

Men Frank Dahlgaard er også skuffet over, at KD ved valget til Europaparlamentet indgik valgforbund med De Radikale og dermed var med til at få den "unions-begejstrede" Anders Samuelsen (R) valgt ind.

Flirter med Konservative
Han afviser dog, at udmeldelsen er et farvel til politik og siger, at han overvejer at søge om optagelse hos De Konservative.

»Man kan jo fundere over, hvor længe en ekslusion er gældende. Det må komme an på en prøve. Jeg er en god konservativ«, siger Frank Dahlgaard.

Den konservative folketingsgruppe ekskluderede i 1999 enstemmigt Frank Dahlgaard for grov og gentagen illoyalitet efter at han havde oplyst, at han stemte på Dansk Folkepartis spidskandidat, Mogens Camre, ved det daværende valg til EU-Parlamentet.

/ritzau/

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

Forsiden