0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

SF-formand siger ja til aftale om EU-forfatning

SF har sammen med Socialdemokraterne, De Radikale og regeringen sagt ja til et dansk kompromis om EU-forfatningen. SF's Holger K. Nielsens lover at arbejde hårdt for, at SF vil anbefale et ja ved en folkeafstemning.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Dalsgaard Miriam
Foto: Dalsgaard Miriam

Holger K. Nielsen, SF's formand, vil overbevise sine partifæller om, at det er rigtig at sige ja til EU-forfatningen. - Arkivfoto: Miriam Dalsgaard

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Et dansk ja ved en afstemning om EU's forfatningstraktat er rykket nærmere.

SF har sammen med Socialdemokraterne og De Radikale under et møde med statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) i Statsministeriet sagt ja til et dansk kompromis om EU-forfatningen.

Dermed er vejen formentlig banet for, at EU-forfatningen kan komme til folkeafstemning i Danmark. En afstemning, hvor SF - sammen med V, K, S og R - vil anbefale et ja. Om medlemmerne i SF vil det.

Vil overbevise partifæller
SF-formand, Holger K. Nielsen, vil lægge sig i selen for at overbevise sine partifæller om, at partiet skal anbefale et ja til EU-forfatningstraktaten ved den kommende folkeafstemning.

»Jeg vil kraftigt og offensivt gå ud i en diskussion med vores partimedlemmer«, siger Holger K. Nielsen til Ritzau og fortsætter om selve aftalen:

»Det er en både positiv og offensiv politik, der også kan skabe tryghed hos vælgerne for, at velfærdssamfundet ikke undergraves«.

Kritiske SF'ere
SF har til det sidste været kritiske over for det danske kompromis, ligesom partiet har oplevet en stor tilgang af medlemmer, der efter alt at dømme er EU-kritiske unge. De vil forsøge at få partiet til at anbefale et nej.

Dagens ja kan derfor få afgørende indflydelse på Holger K. Nielsens fremtid som formand hos folkesocialisterne.

Vetoret og flertalsafgørelser
Aftalens tre mest kontroversielle emner har været flertalsafgørelser, handelspolitik og en kommende folkeafstemnings indretning.

I de seneste ugers forhandlinger har en 'rød kasse' og en 'grøn kasse' taget form på statsministerens kontor.

I den 'røde kasse' er de områder, hvor partierne får vetoret, inden Danmark kan sige ja til flertalsafgørelser. Det gælder blandt andet arbejdsmarkeds- og socialpolitik. I den 'grønne kasse' ligger områder, hvor Danmark til gengæld ønsker flertalsafgørelser - blandt andet på miljø og grønne afgifter.

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement