0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Stor interesse for at forske i økologiens effekt på sundhed

Interessen for økologisk forskning overstiger de kommende år langt bevillingerne. Ansøgningerne for en halv mia. kr. men kun 170 mio. kr. at dele ud.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Kampen er stor blandt forskerne om at få del i de 170 mio. kr., som de næste fem år er afsat til forskning, der skal sætte mere skub i udviklingen af økologiske fødevarer.

Forskningscenter for Økologisk Jordbrug har netop modtaget ansøgninger for knap 500 mio. kr., som nu skal vurderes.

Flest ansøgninger er der til forskning i forbrugernes interesse i økologiske madvarer. Lige efter følger det meget omdiskuterede emne om sammenhængen mellem økologisk kost og sundhed.

»Fordelingen af pengene vil afspejle udviklingen i økologien. Landmændene har vist, at de kan producere det, der skal til for at mætte markedet. Nu drejer det sig om kvalitetsudviklingen - herunder også spørgsmålet om økologi og sundhed. På det område vil vi meget gerne via forskning nå frem til at udpege økologiske dyrkningsmetoder, der giver sundere produkter«, siger centerleder Erik Steen Kristensen fra FØJO.

/ritzau/

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Annonce