0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Voldsramte kvinder udvises fra Danmark i stor stil

Det er langt bedre at være kvinde i Sverige og Norge, hvis man er gift med en voldelig mand, det viser en ny rapport, som anbefaler forbedringer af retssikkerheden for familiesammenførte kvinder.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Voldsramte kvinder fra de etniske minoriteter i Norge og Sverige har langt bedre muligheder end deres medsøstre i Danmark for at undgå udvisning, når de vælger at forlade deres voldelige mand.

Det fremgår af en ny rapport fra Center for Ligestillingsforskning ved RUC, udarbejdet som led i Nordisk Ministerråds program for køn og vold. 'Fanget mellem lov og liv - rapport om voldsramte minoritetskvinder i Norden' sammenligner både lovgivning og praksis i disse sager i de tre skandinaviske lande og bygger på interview med både voldsramte kvinder, advokater, medarbejdere på krisecentre og udlændingemyndigheder i de tre lande.

I alle lande er der en undtagelsesparagraf fra de generelle regler om opholdstilladelse, der i princippet gør det muligt for voldsramte kvinder at få lov at blive i landet, selv om de ikke har været her længe nok til, at det normalt kan lade sig gøre at få permanent opholdstilladelse.

Særlig bevisførelse
I Norge kan familiesammenførte kvinder få egen opholdstilladelse efter en skilsmisse allerede efter tre og i Sverige efter to år, mens kravet i Danmark er syv år.

Hvis undtagelsesparagraffen om vold skal bruges, stilles der i Danmark langt større krav til bevisførelse og til kvindens tilknytning i øvrigt til landet, end tilfældet er i de to andre lande.

I Danmark får knap en tredjedel af de kvinder, der søger opholdstilladelse efter undtagelsesparagraffen, lov at blive.

I