0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Regeringen vil jagte 'gør-det-selv'-folket

Det skal koste 10.000 kroner i bøde, hvis man glemmer at fortælle myndighederne om forbedringer på boligen. Økonomiministeriet vil give kommuner ret til at aflægge kontrolbesøg hos boligejere. KL vil have endnu mere kontrol.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Buntzen Ole
Foto: Buntzen Ole

Det skal koste 10.000 kroner i bøde, hvis man ikke oplyser om forbedringer af boligen - Foto: Ole Buntzen

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

En ny garage, et forbedret badeværelse eller et nyt køkken kan komme til at koste 10.000 kroner i bøde, hvis man glemmer at oplyse myndighederne om boligforbedringerne.

Erhvervs- og Økonomiministeriet vil komme snyd med ejendomsværdiskat til livs ved at indføre bøder, hvis man ikke oplyser om, at man har forbedret sin bolig og derved forhøjet ejendomsværdien, skriver Ritzau.

Kontrolbesøg fra kommunen
Derudover skal det være sværere at skjule sine 'gør-det-selv'-forbedringer.

Ministeriet foreslår, at kommunerne skal have ret til at undersøge boligejeres oplysninger, blot de melder deres kontrolbesøg i forvejen.

Centralt register
Ifølge forslaget skal kommunerens BBR-registre i fremtiden samles i et centralt register, som samtlige kommuner så skal indberette til.

Kommunerne skal betale for driften gennem en pisk- og en gulerodsmodel, hvor de kommuner, der er bedt til at indhente oplysninger, betaler mindst, mens de dårligste betaler mest.

Rigsrevisionen konkluderede sidste år, at kommunernes BBR-registre var fulde af fejl, og at fejlene har store økonomiske konsekvenser.

KL vil øge kontrollen yderligere
Derfor forslår Kommunernes Landsforening (KL), at kontrollen med værdien af ejerboliger øges yderligere.

KL foreslår, at tilsynsrapporter automatisk indberettes til BBR-registret, ligesom forsyningssektoren på anmodning skal aflevere oplysninger til kommunen, og realkreditinstitutter skal ved låneomlægninger medtage de væsentligste BBR-oplysninger nederst på lånetilbuddet.

»Herved signerer borgeren ikke kun for lånet, men også for at de centrale BBR-oplysninger er korrekte. Det er jo vanskeligere at underskrive mod bedre vidende, end det er at forholde sig passiv«, siger Per Smed, som er udviklingschef for i Kommune Holdning A/S, til Ritzau.

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement

Annonce