Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
THOMAS BORBERG
Foto: THOMAS BORBERG

De danske skoler er ikke lige drengenes kop te. Men pigerne trives.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skolen passer bedre til piger end til drenge

Er drenge dummere end piger? Flere drenge end piger går skoleklasser om.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hver fjerde dreng kommer først i skole, når han er fyldt syv år, mens det kun gælder én ud af ti piger.

Alligevel er der dobbelt så mange drenge som piger, der må gå første skoleår om.

Drengene tæller også dobbelt i statistikker over, hvem der får specialundervisning, og helt op mod tre fjerdedele af de børn, der får en adfærdsdiagnose som for eksempel DAMP, er drenge, skriver gratisavisen 24timer.

Undervisning skal rumme drenge
Derfor skal undervisningen i folkeskolen blive bedre til at rumme drengene, ellers vil vi om få år opleve et stort antal drenge uden uddannelse og fremtidsmuligheder, advarer forskere.

»Der sker en benhård sortering af drengene i folkeskolen, og det kan være nervepirrende for forældre at sende sin dreng ind i skolesystemet,« siger hjerneforsker og cand.mag. Ann-Elisabeth Knudsen, der i flere år har fulgt børn i de første tre skoleår.

Også de videregående uddannelser slår alarm over tendensen.

»Det er naturligvis glædedeligt, at pigerne klarer sig så godt i uddannelsessystemet nu. Men det er en katastrofe, at vi tilsyneladende slet ikke ser, at drengene siver ud mellem gulvbrædderne«, siger studiechef ved Københavns Universitet, Jakob Lange til 24timer.

Piger favoriseres

Forskere mener, at der skal ses på måden, det danske skolesystem er sat op, siden pigerne er blevet favoriseret i undervisningen.

»Drenge er ikke dummere end piger. Så når langt flere drenge end piger mistrives i undervisningen og dropper ud af skolen, er det selvfølgelig klare tegn på, at skolen på nogle punkter er bedre for piger end for drenge. Det ser ud til, at vi har været for dumme til at forstå og respektere forskellene på kønnene, siden vi pludselig er kommet til at favorisere det ene køn til ingen verdens nytte,« siger Hans Henrik Knoop, forsker ved Danmarks Pædagogiske Universitet.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden