Fanget. Sådan ser det nye apparat 'narkometeret', der skal hjælpe politiet med at gøre livet surt for hashpåvirkede bilister.
Foto: Københavns Politi

Fanget. Sådan ser det nye apparat 'narkometeret', der skal hjælpe politiet med at gøre livet surt for hashpåvirkede bilister.

Danmark

Politiet snupper 21 bilister med hash i blodet ved Christiania

Politiet er overraskede over det store antal hashpåvirkede bilister.

Danmark

Under en fire timer lang razzia i nærheden af fristaden Christiania har Københavns Politi fanget 21 bilister med hash i blodet.

Flere hundrede bilister stoppet på vejene, der fører til og fra fristaden, og i 50 tilfælde blev det besluttet, at der skulle laves en test med politiets nye redskab - det såkaldte narkometer - der kan måle forskellige bevidshedspåvirkende stoffer som stoffet TCT, der findes i hash.

LÆS OGSÅ

Ud af de 50 viste 21 sig at være positive.

»Jeg er meget overrasket. Det er langt over, hvor mange vi troede, vi ville fange«, siger vicepolitiinspektør, Poul Kjeldsen, der leder af Task Force Pusherstreet i Københavns Politi.

»Vi har kun stået der i fire timer, og det må også formodes, at det er rygtedes, at vi var der. Og så fanger vi alligevel så mange«, siger han.

Narkometret er sikkert
De 21 personer blev anholdt, fik taget en blodprøve og blev derefter sluppet fri igen. Nu skal resultatet af blodprøven vise om narkometeret har ret.

Men det føler Poul Kjeldsen sig sikker på, at det har. Politiet har brugt narkometret i en måned nu og ud over de 21 i dag, er i alt 90 personer blevet testet positiv. Heraf har politiet fået svar på 40 blodprøver og kun i et tilfælde havde narkometret taget fejl.

Den nye metode er blevet kritiseret af flere, fordi stoffet TCT bliver ved at være i blodet, længe efter man har røget hash.

For hårde straffe

Bliver man testet positiv er det altså ikke ensbetydende med, at man er direkte påvirket af hash i øjeblikket. Kritikerne mener, at straffene for at blive snuppet ulovlige stoffer i blodet er alt for høje.

Bliver man testet positiv for narkopåvirkning, betyder det tre års ubetinget frakendelse af kørekortet.

Oven i det får man en bøde, der svarer til en femogtyvendedel af en brutto årsindtægt, og man bliver skrevet i kriminalregistret.

LÆS OGSÅ

Ifølge Poul Kjeldsen skal dagens razzia ses som en advarsel til helt helt almindelige mennesker, der kører bil under påvirkning af hash.

»Det er helt almindelige mennesker, vi har fanget i dag. Hr. og fru Danmark. Nogle kommer selvfølgelig fra Christiania, men mange havde bare været derude som hashkunder«, siger han.

»Vi vil sige til folk, at de skal passe på«, siger Poul Kjeldsen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce