Hash. Mens VU København går ind for legalisering af hash, er folketingsmedlem Karsten Nonbo (V) lodret uenig.
Foto: FINN FRANDSEN

Hash. Mens VU København går ind for legalisering af hash, er folketingsmedlem Karsten Nonbo (V) lodret uenig.

Danmark

VU'er: Karsten Nonbo skulle fyres på stedet

Det må dog være op til vælgerne, om han skal fyres, mener VU Københavns formand.

Danmark

»Det er om nogen Karsten Nonbo, der skulle fyres på stedet«.

Sådan skriver bestyrelsesmedlem i VU København Niklas Praefke i et blogindlæg på ungdomsorganisationens hjemmeside.

LÆS OGSÅ

Reaktionen kommer i kølvandet på folketingsmedlemmet Karsten Nonbos (V) udmeldinger til politiken.dk om, at misbrugsekspert Henrik Rindom burde fyres, efter misbrugseksperten bl.a. har kaldt de nuværende regler om sammenblanding af hash og bilkørsel for en »hetz mod hashrygerne«.

Man begynder at fundere over, om idioti nu også sælges i ristet, rullet og rygeklar format på det sorte marked. I så fald opfordrer vi Karsten Nonbo til at få styr på sit misbrug.

Sanktioner giver ikke mening
Og Niklas Praefke udnytter spaltepladsen i blogsektionen 'Groft sagt' til at kritisere Karsten Nonbo yderligere for MF'erens holdninger.

»Det giver ikke mening at sanktionere folk, der ikke er påvirkede, men bare har spor af stoffer i blodet. Man begynder at fundere over, om idioti nu også sælges i ristet, rullet og rygeklar format på det sorte marked. I så fald opfordrer vi Karsten Nonbo til at få styr på sit misbrug. Idioti og tykpandethed skulle helst blive i den anden ende af farvespektret«, skriver han.

Selv om Niklas Praefke er bestyrelsesmedlem i VU København repræsenterer indlægget ikke hele VU Københavns holdninger, forklarer bestyrelsesformand, Anne Sophie Fusager.

»Det er ikke et synspunkt, at vi går ind for at fyre Venstre-politikere eller politikere generelt, men vi er grundlæggende uenige i at krænke privatlivet, som der bliver gjort«., siger hun.

Vi er imod det, han siger. Men om han skal fyres, det må være op til vælgerne.

Så VU København går ikke ind for at fyre Karsten Nonbo?

»Nej, det gør vi ikke. Vi er imod det, han siger. Men om han skal fyres, det må være op til vælgerne«.

Eksperter må vurdere regler

Hun forklarer, at det må være op til eksperterne at vurdere, hvordan reglerne skal være for, hvornår man må køre og fortæller, at VU København grundlæggende er for legalisering af hash.

»Hvordan reglerne skal være for, hvornår man må køre, vil vi lade være op til eksperterne. Grundlæggende er vi for legalisering af hash, og det er vi, fordi den enkelte må træffe valg for sig selv, og så længe det er en offerløs handling, som kun påvirker den, der tager hashen, så må det være individet selv, der vælger, om man synes, det er en god ide eller ej. Så længe der er taler om en »offerløs handling«, som kun påvirker den, der indtager hashen«.

SKRIV

Kan man godt konkludere, at I er lodret uenige med Karsten Nonbo i denne sammenhæng?

»Nej, det kan du ikke. Fordi lige nu er det ulovligt at sælge det, men ikke ulovligt at tage det, men umiddelbart går det jo imod vores lov, at man kører, når man er påvirket. Vi er ikke imod loven om, at man ikke må sætte sig bag rattet, når man er påvirket af et stof og dermed ikke har en ligeså god vurderingsevne. Men vi er imod, at man ikke må tage hash«.

Alligevel fremstår det dog klart, at ungdomsorganisationen ikke deler mange synspunkter med Karsten Nonbo, når snakken falder på hash og bilkørsel.

Hvis hashen ikke påvirker ens kørsel, men det stadig er i blodet, så mener I ikke, at man burde blive straffet, som man gør?

»Nej, det mener vi ikke. Så længe eksperter kan vurdere, det ikke påvirker ens køreevner, mener vi ikke, det skal kunne straffes. Hvorfor skal rester fra hash være en større trussel end rester fra medicin og lignende. Skal det så også være ulovligt?«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce