Grundlovsforhør i Glostrup Ret med manden der skød en politibetjent i Albertslund tirsdag.
Foto: Jens Dresling

Grundlovsforhør i Glostrup Ret med manden der skød en politibetjent i Albertslund tirsdag.

Danmark

26-årig fængsles for drabsforsøg på betjent

En 26-årig mand blev onsdag fremstillet i grundlovsforhør efter skud mod politibetjent tirsdag.

Danmark

Retten i Glostrup varetægtsfængsler en 26-årig mand i foreløbig fire uger for at have forsøgt at dræbe en politimand med et pistolskud i Albertslund.

Den 26-årige skal desuden mentalundersøges. Ifølge anklageren skal det ske for at klarlægge den psykiske baggrund for det, der er sket.

Skudepisoden fandt sted tirsdag morgen klokken 8.20, hvor en 43-årig hundefører fra Københavns Vestegns Politi blev ramt i hovedet af et skud fra en kaliber 22 pistol ved politistationen i Albertslund. 30-40 minutter efter blev den sigtede anholdt ikke langt fra gerningsstedet.

Den 26-årige nægter sig skyldig i sigtelsen, og han har ikke villet udtale sig under grundlovsforhøret.

Den 26-åriges forsvarer protesterede mod varetægtsfængslingen ved grundlovsforhøret, hvor han kaldte sin klient for »the usual suspect« i sådan en sag og udtrykte bekymring for, at den 26-årige var udpeget af den ramte betjents kolleger, som er stærkt påvirkede af sagen.

Af samme grund mente forsvareren, at det er betænkeligt, at Københavns Vestegns Politi står for efterforskningen i sagen.

Under grundlovsforhøret refererede anklageren oplysninger, som politiet havde fået fra afhøringer af den sigtedes mor, far og bror.

Han har længe truet med vold

Den varetægtsfængslede gik i 2012 ind på en politistation og truede personalet med en hardball-pistol. Truslerne medførte dengang en dom på otte måneders fængsel.

Moren kunne ifølge anklageren berette, at sønnen havde sagt til hende, at han ville skyde nogle politifolk. Når han så politifolk i tv, kunne han finde på at råbe »svin«. Men hun troede ikke, at han ville gøre alvor af det.

Faren betegnede – igen ifølge anklageren – sønnen som en psykopat, som havde en mørk side, fuld af had. Også han havde oplevet sønnen true med at skyde nogen og derefter dræbe sig selv.

Broren til den nu varetægtsfængslede unge mand har fortalt politiet, at den 26-årige får humørsvingninger, hvor folk bare skal dø, men at han plejer at gå en tur og blive god igen.

Truslerne i 2012 har betydet, at den 26-årige gang på gang er blevet afvist, når han har søgt våbentilladelse. Seneste afslag kom i februar i år.

Til gengæld har han været medlem af Rødovre Skytteforening. Her er han mistænkt for at have stjålet en 22 kaliber pistol mandag aften. Klubben reagerede prompte ved at opsøge den 26-åriges mor for at kræve våbnet tilbage, men han var ikke på adressen. Senere blev politiet informeret om, at den 26-årige formentlig havde stjålet pistolen fra foreningen.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce