Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Mødrehjælpens Hus i Abel Cathrinesgade i København. Mødrehjælpen støtter og rådgiver familier, enlige mødre og gravide. Kronprinsesse Mary har været protektor for Mødrehjælpen siden 2007. (Arkivfoto)
Foto: Hjerrild Melissa Kühn

Mødrehjælpens Hus i Abel Cathrinesgade i København. Mødrehjælpen støtter og rådgiver familier, enlige mødre og gravide. Kronprinsesse Mary har været protektor for Mødrehjælpen siden 2007. (Arkivfoto)

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mødrehjælpen mangler julehjælp til flere end 1.000 børn

Næsten 7.000 udsatte børnefamilier har søgt om Mødrehjælpens julehjælp, men der mangler stadig penge, hvis alle børnene skal have gaver under juletræet i år.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Juleaften handler om masser god julemad, familiehygge og kærlighed. Og et juletræ omgivet af gaver.

Sådan er det i hvert fald for de familier, der er heldige at have ressourcerne til det. Men for flere tusinde børn er virkeligheden en anden. De har derfor mulighed for at søge om julehjælp fra den socialhumanitære organisation Mødrehjælpen, og igen i år har flere tusinde børnefamilier søgt om en håndsrækning.

Mange penge er blevet samlet ind, men der er stadig et stykke vej endnu, hvis alle de godkendte familier skal få hjælp til at give deres børn en glædelig jul. Som det ser ud nu, mangler Mødrehjælpen julehjælp til i alt 1.202 børn.

»Nogle familier er så hårdt trængte på deres økonomi, at børnene ikke kan få en gave, som de ønsker sig. Nogle børn undlader helt at skrive ønskeseddel, fordi de ved, forældrene mangler penge. Julemiddagen kniber det også med at få råd til«, siger Mødrehjælpens direktør, Mads Roke Clausen i en pressemeddelelse.

Fristen for at søge om julehjælp var i dag, 15. december kl. 12, og inden da nåede 6.894 udsatte børnefamilier at søge om julehjælp til at give deres børn den jul, de ønsker. Knap fire ud af ti ansøgere, 2.551 familier, er ud fra Mødrehjælpens kriterier blevet godkendt til at modtage julehjælp i år. Blandt de 2.551 familier er i alt 5.204 børn.

Julehjælp til en særligt svær jul

Der er tre kriterier, man skal leve op til for at blive godkendt til at modtage Mødrehjælpens julehjælp:

Man skal være økonomisk udfordret. Familien skal være ramt af en social begivenhed som for eksempel en fyring, en skilsmisse eller sygdom, som gør dette års jul særligt svær at komme igennem. Og derudover bliver familiens trivsel vurderet.

Kriterierne betyder ifølge Mødrehjælpens direktør, at der er tale om familier i »særligt vanskelige situationer«:

»Uanset, hvad baggrunden er, fortjener børnene at opleve en juleaften, der ligner den, deres klassekammerater kender. Derfor håber jeg at se en masse mennesker tage imod vores opfordring til at bidrage«, lyder det fra Mads Roke Clausen i pressemeddelsen.

Det pynter at være gavmild

Mødrehjælpen rykker på gaden fredag morgen, 16. december, for at dele julepynt ud og sprede deres budskab: 'Det pynter at være gavmild'. I løbet af december har flere kendisser delt samme budskab på sociale medier i form af små videoklip, hvor de opfordrer andre til at bidrage til Mødrehjælpens julehjælpsindsamling. Mødrehjælpens julehjælp er et pengebeløb, der bliver overført til modtagerens bankkonto.

Sidste år lykkedes det lige akkurat Mødrehjælpen at samle nok penge ind til at kunne give julehjælp til alle årets ansøgere: 4.946 børn. Seks dage før indsamlingens sidste dag så det ellers ud til, at Mødrehjælpen måtte skuffe 1.470 børn, men på indsamlingens sidste dag lykkedes det alligevel at komme i mål.

Der er dermed håb endnu for de mange børn, der stadig mangler penge til julehjælp. Mødrehjælpens julehjælpsindsamling varer i år frem til d. 23. december.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden