Foto: Peter Hove Olesen
Danmark

Strid om kvaliteten får CBS til at droppe omstridt rapport om landbruget

En omstridt rapport fra CBS om landbruget bliver ikke udgivet. Den er ifølge del af styregruppe ikke god nok.

Danmark

Rapporten 'Dansk landbrugs rammevilkår og konkurrenceevne' kommer ikke til at se dagens lys.

Det oplyser Copenhagen Business School (CBS).

Den omstridte rapport er kommet i modvind, fordi der tilsyneladende blev kopieret data fra organisationen Bæredygtigt Landbrug direkte ind i rapporten.

Yderligere blev data, som går i en anden retning end organisationens ønsker, nedtonet. Rapportens indhold strider også mod resultater af andre undersøgelser.

Derfor besluttede CBS' forskningspraskisudvalg at tjekke, om god videnskabelig praksis er blevet fulgt.

»Vi har afventet, at forskeren bag projektet fik afsluttet sit arbejde. Det er nu sket, men den forskningsfaglige styregruppe på projektet kunne ikke i enighed godkende udkastet til den endelige rapport«, siger forskningsdekan Peter Møllgaard.

»Vi må derfor konstatere, at rapporten ikke bliver leveret inden for de aftalte rammer, og vi har truffet beslutningen om at lukke projektet helt«, oplyser han videre i en pressemeddelelse.

Bæredygtigt Landbrug har betalt 400.000 kr. til rapporten

Da projektet har modtaget ekstern finansiering fra Bæredygtigt Landbrug, vil CBS nu undersøge, hvilke midler der skal betales tilbage.

I alt har organisationen givet cirka 400.000 kroner til projektet, oplyser Peter Møllgaard.

Det er en forskningsfaglig styregruppe bag projektet om rapporten, der ikke er enige om, hvorvidt rapporten er god nok. Gruppen består af forskeren selv, en repræsentant for bevillingsgiver og to CBS-forskere.

Det er en af gruppens medlemmer, der mener, at rapporten ikke har den forskningsfaglige kvalitet til at blive offentliggjort.

Tidligere besluttede CBS' forskningspraskisudvalg at tjekke, om god videnskabelig praksis er blevet fulgt. Lukningen af projektet uden en endelig rapport får ikke indflydelse på udvalgets arbejde med den foreløbige rapport.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce