Foto: Thomas Borberg
Danmark

Nedbrud hos Yousee: Signalet forsvinder, men priserne stiger

Først hertil eftermiddag har de fleste af Yousees kunder fået deres TV-signal tilbage. Kunderne raser på Facebook, mens Yousee lover kompensation, når de har løst problemet.

Danmark

Sort skærm i stedet for tømmermænds-tv 1. januar.

Det var realiteten for flere end hundrede tusinde mennesker, der er kunder hos tv-udbyderen Yousee, da de stod op i morges og langt op af dagen. Og det er de mildest talt utilfredse med.

Yousees kundeservice har travlt i dag, og på tv-udbyderens Facebookside flyder det over med sure kommentarer fra kunder, der gik glip af dronningens nytårstale i går og nu også missede genudsendelsen i dag. De vil have kompensation, og det får de ifølge pressevagt hos Yousee Nis Peder Kolby, så snart problemet er løst:

»Lige nu fokuserer vi på at få det hele op at køre igen, så vi kan endnu ikke sige noget konkret om, hvilken form for kompensation kunderne får. Det tager vi stilling til, når problemet er løst. Men der kommer en kompensation«, siger han.

Men kunderne er skeptiske omkring den lovede kompensation:

»Kompensation for jeres uduelighed kan vi se langt efter - evt. på de stadig sorte kanaler«, lyder det fra en kunde på Facebook, og en anden kunde supplerer længere nede på siden:

»Jeg gætter på, at YouSees 'kompensation' bliver gratis download af 'Baronessen fra benzintanken' til alle kunder!«.

Kunderne undrer sig desuden over, at priserne stiger hos Yousee samtidig med det kæmpe nedbrud. Tv-pakkerne stiger per 1. januar 2017 med op til 15 kroner om måneden.

Tidligere på dagen havde 80 procent af Yousees 1,2 millioner kunder fået deres tv-signal tilbage, men det betød, at der stadig var »et par hundrede tusinde«, der manglede:

»Det skulle meget gerne komme op at køre i løbet af i dag. Forhåbentlig inden for et par timer. Der er flere og flere, der løbende får det op at køre hele tiden«, siger Nis Peder Kolby.

Nu oplyser Yousee i en pressemeddelelse, at mere end 99 procent af tv-kunderne har fået signalet tilbage.

Trist nytårsaften

Mens enkelte kunder efterlyser en tidshorisont på, hvornår de får deres tv-signal tilbage, så de kan 'tv-sumpe i sofaen', truer andre med at opsige og beretter om triste nytårsaftener for deres ældre pårørende, da skærmen bød på en sort firkant i stedet for nytårstaler og nedtælling.

Det er dog ikke alle, der er enige i, hvor meget et mistet tv-signal bør betyde for nytårsaften:

Og Mette er enig:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce