Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg

Bogen 'Syv år for PET' handler om tidligere PET-chef Jakob Scharf. Bogen blev underlagt fogedforbud og måtte ikke sælges, men Politiken valgte at trykke den alligevel.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danske Medier kræver sagen om PET-bogen for Højesteret

Forbuddet mod offentliggørelse af bogen 'Syv år for PET' har fået Danske Medier til at gå ind i sagen. De kalder sagen principiel og kræver redaktøransvaret respekteret af myndighederne.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Forbuddet mod at bringe indhold fra bogen 'Syv år for PET - Jakob Scharfs tid' er en principiel sag, der bør behandles i Højesteret.

Det mener brancheforeningen Danske Medier, der går ind i sagen for JP/Politikens Hus.

Sagen startede i sin tid med, at Politiets Efterretningstjeneste i Københavns Byret fik nedlagt fogedforbud mod, at forlaget People's Press og Politiken-journalisten Morten Skjoldager udgav bogen 'Syv år for PET - Jakob Scharfs tid'.

Få dage senere tog Politiets Efterretningstjeneste endnu engang til et retsmøde i Københavns Byret. Denne gang for i en sen nattetime at kræve et fogedforbud over for JP/Politikens Hus.

JP/Politikens Hus kærede fogedforbuddet, og Politiken valgte trods forbuddet at bringe hele PET-bogen i sin fulde længde i et særtillæg i avisen søndag 10. oktober 2016.

11. oktober blev forbuddet ophævet, og sagen overdraget til politiet.

9. december fastslog Østre Landsret, at fogedforbuddet var berettiget og korrekt udformet.

Men det er Danske Medier altså uenige i. Derfor har de indgivet en ansøgning til Procesbevillingsnævnet om at få lov til at føre sagen til Højesteret.

En principiel sag

Ifølge Danske Medier er sagen principiel. De mener, at kendelsen retter sig mod mediehuset og ikke mod koncernens aviser og redaktører.

Kendelsen strider ifølge dem imod »det grundlæggende princip, at det er den ansvarshavende redaktør, der er ansvarlig for mediets indhold. Med andre ord er udgiverselskabet, JP/Politikens Hus ikke rette adressat for kendelsen«.

Sådan skriver Danske Medier i en pressemeddelelse, hvor de fortæller, at de nu går ind i sagen.

»Redaktøransvaret er et grundlæggende princip i dansk medievirksomhed. I en tid, hvor økonomiske og forretningsmæssige forhold medfører fusioner og opkøb af medievirksomheder, er det afgørende, at redaktøransvaret respekteres – også af myndighederne«, siger Danske Mediers administerende direktør, Ebbe Dal, i pressemeddelelsen.

Ifølge Danske Medier vil det potentielt være til skade for mediemangfoldigheden i Danmark, hvis udgiverselskaberne skal have ansvar for indholdet af medierne.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden