Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ulovlig flyer? Politiet vil vurdere Danskernes Partis enkeltbillet til Langbortistan

Flyer til personer med udenlandsk baggrund er blevet meldt til politiet.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politiet på Københavns vestegne vil her til formiddag vurdere, om Danskernes Parti har begået noget ulovligt ved at husstandsomdele en flyer til borgere med udenlandsk baggrund i Brøndby Strand, der opfordrer dem til at tage en enkeltbillet til Langbortistan.

Flyeren, der indeholdt et billede af en enkeltbillet og en hilsen om »god tur hjem«, blev  tirsdag eftermiddag smidt ind i postkassen til mange beboere i bebyggelsen Brøndby Strand på Københavns vestegn. Den var adresseret »til de fremmede i Danmark« og budskabet var oversat til arabisk.

Vagtchef Kim Madsen fra Københavns Vestegns Politi siger, at politiet tirsdag aften fik en anmeldelse af sagen. Anmeldelsen kom fra en person i Århus.

»Vi skal nu vurdere, om det er strafbart, og det vil vi gøre, lige så snart, vi har den fornødne juridiske bistand inde«, siger Kim Madsen.

Han venter, at politiet vil have en vurdering i løbet af formiddagen.

Morten Berger, der er viceformand i Danskernes Parti, forklarede tirsdag til Politiken, at omdelingen af flyeren er inspireret af en vedtagelse i Folketinget i sidste uge, der udtrykte bekymring for, at der nogle steder i landet bor flere indvandrere og efterkommere end etniske danskere. For eksempel i Brøndby Strand.

»Vi vil gøre opmærksom på, at vi danskere er ved at blive mindretal mange steder. Derfor vil det være en god ide at hjemsende flere. Vores aktion skal vise danskerne i Brøndby Strand, at de er i mindretal, og gøre de fremmede opmærksomme på, at de har mulighed for at flytte hjem, for der er virkelig gode støttemuligheder, som flere burde tage imod«, har Morten Berger forklaret.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden