Tegning: Arkivtegning / Philip Ytournel

Sundhedsdirektøren: »Det postfaktuelle sniger sig ind på sundhedsområdet«

Pseudovidenskabelige råd om vores mad og afvisning af fakta på vaccineområdet skader folkesundheden, siger direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm, der begræder, at et af de største lægevidenskabelige gennembrud i hans tid, hpv-vaccinen mod livmoderhalskræft, er i frit fald.

FOR ABONNENTER

I januar gik der et sug gennem den videnskabelige verden.

Chokbølgerne skyllede også ind over 5. sal i Sundhedsstyrelsen på Islands Brygge i København, hvor direktør og læge Søren Brostrøm sidder i det åbne kontorlandskab.

Angiveligt skulle den nyvalgte amerikanske præsident have udpeget Robert Kennedy jr. som formand for en kommission, der skal se nærmere på »vaccinesikkerhed og videnskabelig integritet«, som Kennedy jr. selv formulerede det efter mødet med Trump.

Kennedy jr. er ifølge CNN og flere amerikanske medier en kendt kritiker af vacciners sikkerhed og har selv beskyldt de amerikanske sundhedsmyndigheder for at »mørklægge hele vaccine-autisme-forbindelsen«.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce