Foto: Mogens Flindt (arkiv)
Danmark

Københavnsk politidirektør fra Tibet-sag får nyt topjob

Thorkild Fogde fortsætter karrieren som direktør i Kriminalforsorgen.

Danmark

Den nuværende direktør i Københavns Politi, Thorkild Fogde, har fået nyt job i Kriminalforsorgen - også som direktør.

Det oplyser Justitsministeriet i en pressemeddelelse.

Som øverste leder af Kriminalforsorgen skal 51-årige Thorkild Fogde stå i spidsen for landets fængsler og arresthuse. Forsorgen har også ansvaret for at føre tilsyn med prøveløsladte og betinget dømte.

»Det er Kriminalforsorgen, der overtager stafetten, når politiet har fanget forbryderne. En velfungerende kriminalforsorg er derfor afgørende for et velfungerende retssamfund og for borgernes retsfølelse«, siger justitsminister Søren Pape Poulsen (K).

Thorkild Fogde har siddet i spidsen for Københavns Politi siden 2013. Forinden har han været politidirektør i Nordsjællands Politi og chef for politiområdet i Rigspolitiet.

»Jeg vil gøre mit for at bidrage til, at Kriminalforsorgen kan levere en moderne og effektiv straffuldbyrdelse, hvor de ansatte kan gå trygt og sikkert på arbejde, og hvor fasthed og konsekvens i straffuldbyrdelsen går hånd i hånd med en velfungerende indsats for at hjælpe dømte ud af kriminalitet«, siger Thorkild Fogde.

Han tager over i stillingen efter Johan Reimann, der stoppede i Kriminalforsorgen før jul. Thorkild Fogde tiltræder i sit nye job 1. april 2017.

I fokus i skandalesag

Jobskiftet kommer midt under en undersøgelseskommissions forsøg på at få kastet lys over Københavns Politis handlinger, da betjente i strid med loven hindrede demonstranter i at vise deres utilfredshed med den kinesiske besættelse af Tibet.

De stillede sig op flere steder i København, da hovedstaden havde besøg af præsident Hu Jinato i 2012, men blev på stribe tilbageholdt af betjente eller fik deres tibetanske flag revet fra sig af københavnske politifolk.

Undersøgelseskommissionen undersøger, hvordan politiledelsen i København agerede før og under overgrebene på demonstrantionsfriheden.

Det er blandt andet kommet frem, at politiet gav daværende justitsminister Morten Bødskov (S) forkerte oplysninger og at Københavns Politi havde en omstridt operationsbefaling, som ligger til grund for betjentenes indsats, men som politiet tidligere havde benægtet eksistensen af og at der fra ledelsens side har været stor uvilje til at fremlægge materiale om politiets arbejde under præsidentbesøget.

To ledende politifolk er sigtet for at have løjet i retten under det tumultariske efterspil, der er sket i Thorkild Fogdes tjenestetid som frontfigur for Københavns Politi.

Opdateres

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce