Danmark

Advokat: Koran-afbrænding er udtryk for selvforsvar

En mand er tiltalt for blasfemi ved at afbrænde Koranen. Ifølge mandens forsvarer elsker han ytringsfriheden.

Danmark

For første gang siden 1971 er der rejst tiltale efter blasfemiparagraffen.

En 42-årig mand er således blevet tiltalt for blasfemi, fordi han ifølge anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi har sat ild til Koranen i sin baghave.

Det oplyste Statsadvokaten i Viborg onsdag.

Sagens hovedperson har nu valgt, hvem der skal kæmpe på hans side i den forestående retssag. Det bliver advokat Rasmus Paludan, som i en pressemeddelelse forklarer, at Koran-afbrænding er en form for selvforsvar.

»Min klient er en elsker af ytringsfriheden og af Danmark. Koranen indeholder passager om, hvordan Mohammeds tilhængere skal slå de vantro, altså danskere, ihjel. Derfor er det et udtryk for selvforsvar at brænde en bog, der på den måde opfordrer til krig og vold«, siger advokat Ramus Paludan.

Lagde en video på Facebook

Ifølge tiltalen filmede sagens hovedperson optrinnet, da han brændte Koranen. Og 27. december 2015 lagde han en video af afbrændingen på Facebook.

Videoen blev lagt ud i den offentlige gruppe 'Ja til frihed - nej til Islam'.

Som ledsagende tekst til videoen skrev manden ifølge anklageskriftet følgende: 'Tænk på jeres nabo, det stinker, når den brænder'.

Statsadvokaten har tiltrådt Nordjyllands Politis indstilling om at rejse tiltale mod manden for overtrædelse af straffelovens § 140 om blasfemi.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden