Nye Borgerlige overhaler Liberal Alliance og De Konservative i megafon-meningsmåling.
Foto: Jens Dresling

Nye Borgerlige overhaler Liberal Alliance og De Konservative i megafon-meningsmåling.

Danmark

Megafon-måling: Nye Borgerlige er inde i varmen efter uheld på ski

Nye Borgerlige viser stor fremgang i ny meningsmåling. Blandt andet på grund af mediedækningen af Pernille Vermunds skiuheld, mener Megafon.

Danmark

Det højrenationale parti Nye Borgerlige vinder frem i ny meningsmåling.

Her står partiet ifølge Megafon til 4,8 procent, mens Konservative og Liberal Alliance står til 4,7%.

»Hvis der var valg i dag, ville Nye Borgerlige være kommet i Folketinget«, siger administrerende direktør i Megafon, Asger Nielsen om de seneste målinger, der viser en fremgang på 2,8 pct. sammenlignet med forrige måling.

Skrøbeligt

Asger Nielsen mener dog, at Nye Borgerliges position i målingen er skrøbelig. Både fordi det er et nyt parti, der står udenfor Folketinget, men også fordi, partiet langt hen ad vejen bygger på en person.

»Der ikke skal så meget til, før de skrumper i meningsmålingerne. Vælgerne kender stort set kun formanden Pernille Vermund. Sker der noget med hende, kan det hele falde sammen som en soufflé«, siger Asger Nielsen og påpeger desuden, at der »til gengæld heller ikke skal så meget til, før Nye Borgerlige stiger i meningsmålinger igen«.

Skiuheld skaber opmærksomhed

En af de ting, der har givet Nye Borgerlige den seneste opblomstring, er partiets kritik af DF i forbindelse med DFs omtalte samarbejde med Socialdemokratiet.

En anden ting, der har givet Nye Borgerlige medvind i meningsmålingerne er den skiulykke, som Pernille Vermund i sidste uge kom ud for. Det mener Asger Nielsen.

Nyheden om skiulykken delte Pernille Vermund selv på sin Facebook-profil. Efterfølgende skrev flere medier om hendes uheld.

»Så fik hun taletid på forskellige platforme, og så kommer partiet lidt ind i varmen igen. Mere skal der ikke til. Det er ude af øje, ude af sind«, siger han.

Facebook-parti

Det er ikke første gang, at partiet har haft held til at fange folks opmærksomhed på Facebook. Asger Nielsen kalder sågar Nye Borgerlige for et »Facebook-parti«.

»Nye Borgerlige er rimelig stærke på Facebook. De kommer ud med opslag og statements,  der egner sig godt til de sociale medier. Og deres plads i medierne afspejles i deres fremgang. Det skal man ikke undervurdere«, siger han.

Elbæk har banet vejen

Alternativet og Uffe Elbæks succes har banet vejen for Nye Borgerlige. Partiet viste, at man ikke nødvendigvis behøver at have et sammenhængende program henover valgdagen, mener Asger Nielsen.

»Nu kan man nøjes med at angive målsætning, og man skal ikke nødvendigvis redegøre for, hvordan man vil nå målet,« siger han.

Usikkerhed på +-1,3 procent

Usikkerheden i Megafons måling er +-1,3 for Nye Borgerlige.

Megafons meningsmålinger er baseret på stikprøver fra en samlet database over alle private registrerede telefon-abonnenter i Danmark. Til en undersøgelse med 1.000 respondenter udtrækkes typisk en stikprøve på ca. 2.000 telefonnumre.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce