0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Megafon-måling: Nye Borgerlige er inde i varmen efter uheld på ski

Nye Borgerlige viser stor fremgang i ny meningsmåling. Blandt andet på grund af mediedækningen af Pernille Vermunds skiuheld, mener Megafon.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Nye Borgerlige overhaler Liberal Alliance og De Konservative i megafon-meningsmåling.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det højrenationale parti Nye Borgerlige vinder frem i ny meningsmåling.

Her står partiet ifølge Megafon til 4,8 procent, mens Konservative og Liberal Alliance står til 4,7%.

»Hvis der var valg i dag, ville Nye Borgerlige være kommet i Folketinget«, siger administrerende direktør i Megafon, Asger Nielsen om de seneste målinger, der viser en fremgang på 2,8 pct. sammenlignet med forrige måling.

Skrøbeligt

Asger Nielsen mener dog, at Nye Borgerliges position i målingen er skrøbelig. Både fordi det er et nyt parti, der står udenfor Folketinget, men også fordi, partiet langt hen ad vejen bygger på en person.

»Der ikke skal så meget til, før de skrumper i meningsmålingerne. Vælgerne kender stort set kun formanden Pernille Vermund. Sker der noget med hende, kan det hele falde sammen som en soufflé«, siger Asger Nielsen og påpeger desuden, at der »til gengæld heller ikke skal så meget til, før Nye Borgerlige stiger i meningsmålinger igen«.

Skiuheld skaber opmærksomhed

En af de ting, der har givet Nye Borgerlige den seneste opblomstring, er partiets kritik af DF i forbindelse med DFs omtalte samarbejde med Socialdemokratiet.

En anden ting, der har givet Nye Borgerlige medvind i meningsmålingerne er den skiulykke, som Pernille Vermund i sidste uge kom ud for. Det mener Asger Nielsen.

Nyheden om skiulykken delte Pernille Vermund selv på sin Facebook-profil. Efterfølgende skrev flere medier om hendes uheld.

»Så fik hun taletid på forskellige platforme, og så kommer partiet lidt ind i varmen igen. Mere skal der ikke til. Det er ude af øje, ude af sind«, siger han.

Facebook-parti

Det er ikke første gang, at partiet har haft held til at fange folks opmærksomhed på Facebook. Asger Nielsen kalder sågar Nye Borgerlige for et »Facebook-parti«.

»Nye Borgerlige er rimelig stærke på Facebook. De kommer ud med opslag og statements,  der egner sig godt til de sociale medier. Og deres plads i medierne afspejles i deres fremgang. Det skal man ikke undervurdere«, siger han.

Elbæk har banet vejen

Alternativet og Uffe Elbæks succes har banet vejen for Nye Borgerlige. Partiet viste, at man ikke nødvendigvis behøver at have et sammenhængende program henover valgdagen, mener Asger Nielsen.

»Nu kan man nøjes med at angive målsætning, og man skal ikke nødvendigvis redegøre for, hvordan man vil nå målet,« siger han.

Usikkerhed på +-1,3 procent

Usikkerheden i Megafons måling er +-1,3 for Nye Borgerlige.

Megafons meningsmålinger er baseret på stikprøver fra en samlet database over alle private registrerede telefon-abonnenter i Danmark. Til en undersøgelse med 1.000 respondenter udtrækkes typisk en stikprøve på ca. 2.000 telefonnumre.