Dansk Folkepartis Jens Henrik Thulesen Dahl mener, der har været for mange gode hensigter i forhold til tilbud til unge med indlæringsvanskeligheder. Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Dansk Folkepartis Jens Henrik Thulesen Dahl mener, der har været for mange gode hensigter i forhold til tilbud til unge med indlæringsvanskeligheder. Foto: Jens Dresling

Danmark

DF om uddannelsesreform: Man kan være nødt til at gøre noget drastisk

Ifølge R er der for stort fokus på karakterkrav, mens DF mener, der har være for mage gode hensigter over for unge med indlæringsvanskeligheder.

Danmark

Fra begge sider i Folketinget er der opbakning til statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) plan om at rydde op i det, der bliver betegnet som en jungle af tilbud til unge med indlæringsvanskeligheder.

»Jeg synes, vi i fællesskab har opbygget et system, som er bundet i kasser, som ikke nødvendigvis er det bedste for den enkelte unge«, siger den radikale ungdomsuddannelsesordfører Lotte Rod.

I regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti, kalder uddannelses- og forskningsordfører Jens Henrik Thulesen Dahl, det »rigtig dejligt, at man tager fat på det her«:

»Jeg tror nok, man kan være nødt til at gøre noget drastisk«.

I Politiken mandag varmer Løkke Rasmussen op til det ekspertudvalg, der tirsdag præsenterer en stribe forslag til forenkling af det nuværende system af produktionsskoler og andre tiltag, der er skabt for at tage hånd om gruppen af unge med indlæringsvanskeligheder.

For mange gode hensigter

Det nuværende system er ganske enkelt for komplekst og uoverskueligt, mener statsministeren.

Thulesen Dahl er enig:

»Jeg tror ikke, man kan sige, at nogen har skylden, for der er rigtig mange gode hensigter. Jeg tror, vi lige så stille har fået skabt et system, hvor man har lavet et tilbud, fordi 'hov, det er rigtig godt for nogle', men hen ad vejen har vi fået en skov af muligheder og tilbud, som ingen reelt set nok har et overblik over. Så jeg tror næsten, at det, der er gået galt, er for mange gode hensigter«, siger DF-ordføreren.

Jeg tror nok, man kan være nødt til at gøre noget drastisk

Han er helt på linje med den socialdemokratiske ordfører, Mattias Tesfaye, der i Politiken mener, at der er gået for meget kassetænkning i systemet i kommunerne.

»Når man sidder i kommunerne og ser på, hvad de forskellige tilbud koster, så kan det ikke undgå at spille ind. Jeg tror ikke, man vælger noget, som man ikke tror er godt, men alligevel så rykker det… Og de forskellige tilbud kan have en interesse i at holde på de unge, for det er jo også deres finansiering«, mener Jens Henrik Thulesen-Dahl.

Karakterkrav udelukker unge

Den radikale Lotte Rod mener dog, at de borgerlige partier har for meget fokus på karakterkrav, og at de derfor har et ansvar.

»Det er især de blå partier, som har haft travlt med at indføre adgangskrav og dermed udelukke mange elever – først med erhvervsskolereformen og senest med gymnasiereformen«, siger hun.

Men det er jo for relativt kort tid siden, de har gjort det. Det her er vel ikke et problem, der er opstået, siden de gjorde det?

»Nej, men der er jo flere, som nu ikke kan komme ind på en erhvervsuddannelse eller et gymnasium«, svarer Lotte Rod.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce