Danmark

Demonstranter er samlet ved det ny ungdomshus

Der er tilsyneladende faldet ro over demonstrationen, som markerer 10-året for rydningen af Ungdomshuset.

Danmark

De mange unge, som i aften har demonstreret på Nørrebro, er samlet ved det ny ungdomshus på Dortheavej i Nordvestkvarteret.

Både demonstranter og politi står på pladsen foran huset, og der er en afventende stemning.

Politikens fotograf, som er på stedet,  oplyser, at der er kommet ro over situationen og en del af demonstranterne er gået ind i huset.

Politiet opfordrer alle til at forlade området.

Demonstrationen markerer, at det er 10 år siden, at politiet ved en storstilet aktion ryddede Ungdomshuset på Jagtvej 69.

Den lovligt anmeldte demonstration begyndte i eftermiddag på Vor Frue Plads i Indre By. Her var hen ved 1.000 personer mødt op, mange så ud som om, at de blot var 10 år ældre Ungdomshus-aktivister, nu med børn og christianiacykler.

En mindre del af demonstrationen bevægede sig i løbet af aftenen ud af Nørrebrogade, hvor der blev kastet maling mod politiets biler, ligesom flere banker fik smadret vinduer.

Demonstrationen blev opløst

I en overgang var situationen meget anspændt, og politiet havde ved flere lejligheder trukne knipler.

Klokken cirka 18:30 opløste politiet i en megafon formelt demonstrationen - opfordrede folk til at gå hjem og oplyste, at det herefter var ulovligt at demonstrere.  Det fik dog ikke demonstranterne til at trække sig.

Senere bevægede menneskemængden sig dog videre ud af Nørrebrogade i rimelig ro og orden. De spadserede hele vejen ud til det ny ungdomshus på Dortheavej, hvor de opholder sig nu.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce