Det er et fly af typen  Messerschmidt, der er blevet fundet i den nordjyske mark.
Foto:

Det er et fly af typen Messerschmidt, der er blevet fundet i den nordjyske mark.

Danmark

Det lignede selvmord: 94-årige Sigaard var øjenvidne til det for tiden mest omtalte flystyrt i Danmark

Den dengang 22-årige nordjyde overværede, at tysk pilot styrtede i døden.

Danmark

Egentlig var den dengang 22-årig Sigaard Jensen fra Brovst blot ude efter et læs tørv til komfuret, men en novemberdag i 1944 blev han øjenvidne til det for tiden mest omtalte flystyrt i Danmark. Det tyske Messerschmidt Bf 109-jagerfly, der styrtede ned i en mose ved Birkelse i Nordjylland. Det skriver DR Nordjylland.

»Der lød et brag, mens stumper og skidt stod ud til alle sider«, fortæller Sigaard Jensen til DR Nordjylland.

Han havde holdt øje med flyet, mens han gravede tørv. Det cirklede over hovedet på ham og fløj op og ned. Lige indtil det gik galt.

»Pludselig farer han nedad med høj fart. Og jeg tænkte, at han snart må rette maskinen op. Men det gjorde han ikke«, fortæller Sigaard Jensen.

»Jeg tænkte, at det nok var en, der var blevet ked af krigen«, siger han.

14-årig dreng gik på jagt efter flyet

Det tyske jagerfly borede sig ned i mosen. Og der blev det liggende, indtil 14-årige Daniel Kristiansen for nylig gik på jagt efter flyet som led i en skoleopgave. Historien om det begravede fly har været en vandrehistorie på egnen, som de færreste troede på.

Selv har Sigaard Jensen aldrig tænkt på at fortælle nogen om, hvad han så for mere end 72 år siden. Han kørte blot hjem med sin tørv og lod fly være fly.

»Jeg troede, at det var gravet op for mange år siden, og at tyskerne havde fjernet det. Men de har kun fjernet det synlige«, siger han.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce