Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Mads Nissen (arkiv)
Foto: Mads Nissen (arkiv)

I 2015 flyttede Sikringen fra Nykøbing Sjælland til Slagelse. Og Abdulle Ahmed flyttede med. Han opholder sig der på 16. år.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Vi kan flyve ham til Mogadishu, vi kan tilbyde beskyttelse og læger, så familien kan tilse, at deres søn ikke er et laboratorieforsøg«

Somalias EU-ambassadør, Ali Said Faqi, kritiserer de danske myndigheder i sag om tvangsanbragte Abdulle Ahmed.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

En ældre somalisk kvinde i sort kjole og flagrende tørklæde strider sig gennem vinden frem til gitterporten ind til Sikringen, Danmarks eneste institution for farlige og sindssyge kriminelle. Hun hæver armen højt og ringer på porttelefonen. Som den eneste har hun adgang til sin søn, 36-årige Abdulle Ahmed, som nu på 16. år er anbragt på Sikringen. Her kan man blive anbragt, hvis man har fået en dom for farlig kriminalitet, og lægerne mener, at man er sindssyg. Eller som følge af et såkaldt farlighedsdekret fra Justitsministeriet.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden