Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

    Alt om FV19

Det er blandt andre disse to betjente i forgrunden, som advokat Hanne Rahbæk gerne vil have identificeret, så de kan optræde som vidner.
Foto: Martin Lehmann

Det er blandt andre disse to betjente i forgrunden, som advokat Hanne Rahbæk gerne vil have identificeret, så de kan optræde som vidner.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Efter halvandet år: Betjente, der ikke kunne identificeres, er nu dukket op

Formand for Politiforbundet har fundet frem til de to betjente, som var til stede, da flygtninge vandrede på motorvej E45.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Præcisering: I denne artikel citeres dagbladet Information for oplysningen om, at politiet ikke har kunnet identificere to betjente, der ellers optrådte på et pressefoto fra episoden. Dagbladet Information har efterfølgende beklaget artiklen, hvor den oplysning fremgik.

Efter halvandet års efterforskning ser det ud til at være lykkedes at identificere de to betjente, der angiveligt overværende anholdelsen af Politiken-fotograf Martin Lehmann, mens han dækkede en gruppe flygtninges vandring på motorvej E45 i Sønderjylland i efteråret 2015.

I hvert fald tweeter formanden for Politiforbundet, Claus Oxfeldt, her til morgen, at han har fundet frem til to af betjentene på billederne.

Det sker, selv om Information i dag skriver, at politiet i Syd- og Sønderjylland stadig ikke har fundet frem til de to betjente på trods af, at flere billeder viser betjentenes ansigter meget tydeligt. På billederne kan man se betjentene anvende magt mod flygtningene på motorvejen.

Claus Oxfeldt hævder desuden, at politiet i Syd- og Sønderjylland længe har kendt til de to betjentes identitet.

Det er Hanne Rahbæk, advokat for Politikens pressefotograf Martin Lehmann, der har forsøgt at indkalde betjentene som vidner.

Men ifølge Information har Syd- og Sønderjyllands Politi afvist anmodningen med den begrundelse, at 'yderligere bevisførelse er overflødig', og at det 'ikke er muligt at identificere nogle af de betjente, der fremgår af bilag 1-19'.

Det afviser Syd- og Sønderjyllands Politi dog i en pressemeddelelse her til formiddag.

»Syd- og Sønderjyllands Politi oplyste under et forberedende retsmøde i sagen mod Rahbæks klient (pressefotograf hos Politiken, Martin Lehmann, rted.), at man kan identificere to af betjentene på billedet. Politikredsen kan tilføje, at man naturligvis vil identificere flere af betjentene, hvis retten finder bevisførelsen relevant«, lyder det i pressemeddelelsen.

Politiken-fotografen Martin Lehmann blev anholdt 9. september 2015, da han sammen med andre fotografer og journalister fulgte omkring 300 flygtninge, som havde krydset den dansk/tyske grænse og derpå begivet sig ud på en vandring mod nord ad den sønderjyske E45-motorvej.

Politikens fotograf har efterfølgende forklaret, at han havde fulgt med flygtningene og fotograferet i cirka to timer, da politiet bad samtlige tilstedeværende pressefolk om at forlade motorvejen - af hensyn til den offentlige orden.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden