Foto: Tone, 8 år
Danmark

Forsker: Sanseligheden har fået trange kår i danske daginstitutioner. Er det virkelig det, vi ønsker?

Den naturlige kropskontakt i danske daginstitutioner er blevet erstattet af en frygtkultur. Udviklingen strider mod alt, hvad vi ved om børns udvikling. Er det det, vi ønsker, spørger forsker.

Danmark
FOR ABONNENTER

Forbud mod nøgenhed og regler om, hvordan børn skal sidde på skødet af pædagogerne, har været med til at skabe et uskyldstab i danske daginstitutioner.

Kropsligheden og sanseligheden har fået så trange kår, at det risikerer at skade nogle børns muligheder for at danne nære relationer og give dem et unaturligt forhold til krop og seksualitet.

Det mener forsker Else-Marie Buch Leander fra forskergruppen Paradox ved Institut for Kultur og Samfund på Aarhus Universitet.

»I løbet af de seneste 20 år er der sket en problematisering af kropskontakten og den menneskelige relation. Det, der tidligere var en mere umiddelbar kontakt, stiller vi i dag spørgsmålstegn ved. Og dermed er den menneskelige varme i risiko for at gå tabt.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce