Anklager: Tiltalt for rovmord overførte 3.000 kroner til sig selv på drabstidspunktet

3.000 kroner, cigaretter, krydderier og pulversovs var udbyttet af et drab på 54-årig kvinde ifølge anklager.

Danmark

Drabsmanden afslørede sig selv ved lige omkring tidspunktet for drabet på en enlig 54-årig kvinde at overføre 3.000 kroner fra hendes konto til sin egen.

Det er i hvert fald et af anklagerens tunge beviser mod en 48-årig og tidligere drabsdømt mand i en nævningesag, der begyndte mandag i retten i Herning.

Her er den 48-årige tiltalt for nytårsaften 2015 at have kvalt Hanne Birgitte Trige Pedersen på hendes bopæl i Nr. Vium nær Herning med en ledning og med gaffatape for hendes mund. Samt for bagefter at have brændt hendes ejendom ned til grunden.

Desuden skal han altså have overført 3.000 kroner fra kvindens konto til sin egen via MobilePay efter at have skaffet sig en kode og desuden stjålet blandt andet cigaretter, Knorr-pulversovs og krydderier.

Inden havde han dog forgæves forsøgt at overføre henholdsvis 20.000, 5.000 og 4.000 kroner, før han havde held til at komme under den daværende hævegrænse på MobilePay på 3.000 kroner.

Det mener anklageren, der har afsat op til ni dage til retssagen, hvor der skal føres 37 vidner.

Ifølge politiets efterforskning og social chat kendte Hanne Pedersen, der levede alene, ikke den 48-årige før august samme år. Det vil sige et halvt års tid, før hendes forkullede lig dukkede op i ruinerne af hendes hjem.

Af disse oplysninger fremstår det, som om tiltalte pressede på og ville være kæreste med kvinden.

Selv påstår han, at de havde kendt hinanden siden 2010 og af og til mødtes som venner.

»Jeg var og ville ikke være kæreste med Hanne«, siger han i retten. Her forklarer han samtidig, at han har haft en anden kæreste siden august 2015.

Den 48-årige nægter sig skyldig i alle tiltaler. Men han fortæller i retten beredvilligt om sit forhold til Hanne. Herunder også, at han vidste, hun havde mange penge.

»Hun var sparsommelig. Jeg ved ikke, hvor mange penge hun havde på kontoen. Men det var mange. Det ved jeg«, siger han.

Der ventes dom i sagen 5. april.

ritzau

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce