0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn

Forhenværende obertsløjtnant Lars Møller (tv) og kampvognskommandør Jakob Hansen var begge med i Operation Bøllebank. I dag er de uenige om, hvorvidt operationen var vellykket eller ej.

Operation Bøllebank: Den perfekte operation – eller et hav af fejl?

72 granater var blevet affyret mod de bosniske serbere. Deres uindtagelige bastion på bjerget Sukkertoppen var blevet nedkæmpet. Ingen danskere var døde, og et ukendt antal fjender havde mistet livet. Verden jublede, men i Camp Gønge ulmede et oprør. Dette er andet kapitel i historien om det legendariske slag Operation Bøllebank.

FOR ABONNENTER

I dagene efter Operation Bøllebank lettede verden på hatten. I FN’s hovedkvarter i Sarajevo brød man ud i spontan jubel. Endelig havde nogen svaret igen. I Det Hvide Hus udtalte den nationale sikkerhedsrådgiver Anthony Lake:

»For et par dage siden blev en dansk enhed angrebet af bosnisk-serbiske artillerister. De danske kampvogne reagerede kraftigt, de påførte de bosniske serbere tab, befriede og beskyttede sig selv«.

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement