Rikke Karlsson meldte sig ud af Dansk Folkeparti i protest mod Morten Messerschmidts opførsel. Messerschmidt var på daværende tidspunkt gruppeformand for DF i Europa-Parlamentet.
Men nu må hun selv undskylde for sin egen brug af EU-penge.
Foto: Bjørn Marcus Trappaud

Rikke Karlsson meldte sig ud af Dansk Folkeparti i protest mod Morten Messerschmidts opførsel. Messerschmidt var på daværende tidspunkt gruppeformand for DF i Europa-Parlamentet. Men nu må hun selv undskylde for sin egen brug af EU-penge.

Danmark

BT: Messerschmidts onde ånd brugte EU-penge på sin søn

EU-parlamentariker Rikke Karlsson undskylder brug af EU-midler til at betale sin søn og lønne sin sekretær.

Danmark

»Jeg lægger mig fladt ned. Jeg kan ikke gøre andet. Sådan siger medlem af Europa-Parlamentet Rikke Karlsson til BT.

Rikke Karlsson meldte sig ud af Dansk Folkeparti i protest mod Morten Messerschmidts opførsel. Messerschmidt var på daværende tidspunkt gruppeformand for DF i Europa-Parlamentet.

Men nu må hun selv undskylde for sin egen brug af EU-penge.

Ifølge BT drejer det sig om to konsulentopgaver, hvor der er udbetalt i alt 30.000 kroner for en fotoopgave og et website. Modtageren af pengene er Rikke Karlssons søn.

Desuden har hun i strid med reglerne lønnet sin sekretær med i alt 30.000 kroner i to måneder, skriver BT.

»Jeg havde talt med parlamentet om det, fordi jeg var usikker på, hvad jeg måtte. Min søn er fotograf, og jeg ville gerne have lavet en film, og jeg ville gerne være tryg«, forklarer Rikke Karlsson til BT.

Hun tilføjer:

»Jeg synes, det er frygteligt at blive filmet og fotograferet, og jeg synes altid, medierne bringer sådan nogle grimme billeder af mig. Men ham kendte jeg jo, og ham kunne jeg være afslappet med«.

»Han lavede en hel fotoreportage med mig, og hvis andre skulle have lavet det, havde det været langt dyrere. Jeg talte med revisoren i går, og der står ikke noget om, at man ikke må lave en enkeltstående opgave med familiemedlemmer«.

»Jeg var i fuldstændig god tro om, at det måtte jeg godt. Han har aldrig lavet noget for mig siden«, siger Rikke Karlsson.

Tænkte du ikke, at det kunne se dumt ud at hyre din søn?

»Nej, det må jeg erkende. Det var en lille, lukket opgave. Jeg havde reelt haft udgifter på det, og så syntes vi, at det var o.k. at trække det fra.

»Vi havde fået at vide, at de der blyantspenge, dem kunne man bruge til alt, hvad der har med ens parlamentariske virke at gøre. Men så er listen alligevel ikke udtømmende«, siger Rikke Karlsson til BT.

Gennem årene har flere andre danske politikere og partier også haft sager om deres brug af EU-midler.

Socialdemokraternes John Iversen kom i 1990'erne i søgelyset i den såkaldte diætsag, hvor medlemmer af Europa-Parlamentet skrev sig på deltagerlisten til møder, de ikke deltog i, for at få udbetalt en diæt på 1600 kroner.

Ud over DF har senest også SF måttet betale EU-midler tilbage. SF brugte i strid med reglerne 57.000 kroner på at støtte Margrete Aukens valgkamp i 2015.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce