Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Forsvarsadvokaterne  Michael Juul Eriksen og forsvarsadvokat Mette Grith Stage uddeler begge tøj til fangerne, og kan ikke se noget problem i det.
Foto: Jens Dresling (arkiv)

Forsvarsadvokaterne Michael Juul Eriksen og forsvarsadvokat Mette Grith Stage uddeler begge tøj til fangerne, og kan ikke se noget problem i det.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Forsvarsadvokater uddeler gratis sponsortøj til indsatte i fængsler

Forsvarsadvokater får kritik for at uddele huer og trøjer med firmalogoer.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Profilerede forsvarsadvokater vil strække sig langt for at få klienter, der kan indbringe dem gode penge.

Ifølge Radio24syv går indsatte i danske fængsler og arresthuse iklædt hættetrøjer, t-shirts og huer med firmanavne og telefonnumre på nogle af Danmarks største advokatkontorer inden for strafferet.

Advokaterne uddeler reklametøjet, fordi der er kamp om klienter, der hver især kan indbringe advokaten store summer i forsvarersalær.

Det er ifølge radiostationen advokater som Michael Juul Eriksen og Mette Grith Stage, der udstyrer deres klienter med tøj i fængslerne og arresthusene for at skabe reklame og opmærksomhed omkring deres advokatkontorer.

Metoden får kritik fra flere kanter:

»De indsatte befinder sig i en sårbar situation. De har normalt allerede en forsvarer, og de kan ikke bedømme, om den advokat, der vil 'købe dem' med reklametøj, er bedre end den advokat, de har i forvejen«.

»Og det er slet ikke sikkert, at det er i den indsattes interesse at skifte forsvarer«, siger formand for Advokatrådets strafferetsudvalg, Sysette Vinding Kruse, til Radio24syv.

Fænomenet er udbredt

Radiostationen har talt med tillidsmænd, der repræsenterer 15 arrester samt en lang række advokater og indsatte. Alle bekræfter fænomenet.

Også Fængselsforbundets formand, Kim Østerbye, er oprevet over advokaternes metoder. Han mener, at politikerne bør forbyde 'den der trafik fra forsvarsadvokater til de indsatte'.

Forsvarsadvokaterne selv tager nu ikke kritikken så tungt.

Kritikken bunder nok snarere i, at bitre advokater er ærgerlige over, at de ikke kan leve op til klienternes krav til kvalitet i forsvaret

»Kritikken bunder nok snarere i, at bitre advokater er ærgerlige over, at de ikke kan leve op til klienternes krav til kvalitet i forsvaret, hvorfor advokaten har behov for at finde undskyldninger for, at klienter fravælger dem«, skriver Michael Juul Eriksen i en mail til Radio24syv.

Han understreger, at hans firma, TVC, overholder de gældende retningslinjer fra Advokatnævnet og Kriminalforsorgen. Samtidig tilføjer han, at firmaet kun deler reklametøj ud til deres egne klienter.

Mette Grith Stage ser heller ikke noget problematisk.

»Det er ikke spor anderledes, end hvis advokater, der arbejder med erhvervsfolk, uddeler vin til deres kunder. De plejer deres klienter, jeg plejer mine klienter«, siger hun til Radio24syv.

Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen, skriver på Twitter, at 'det skal stoppes.'

Justitsministers Søren Pape Poulsens parti, De Konservative, skriver også på det sociale medie, at fænomenet er 'dybt forargeligt'.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden