Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Kilde: Politiken / Heidi Skibsted og Johannes Skov Andersen

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Region Hovedstaden: Produktionen halter på hospitalerne

Det tager længere tid for lægerne at håndtere patienterne, efter at it-systemet Sundhedsplatformen er blevet indført.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Produktionen er gået ned på en række hospitaler i Region Hovedstaden. Lægerne kan ikke nå at behandle så mange patienter, som de kunne tidligere.

Det giver problemer både for lægerne, for patienterne, de øvrige ansatte og politikerne i regionsrådet.

For hvis lægerne ikke behandler to procent flere patienter hvert år, kommer der færre penge i kassen. Som det ser ud lige nu i Region Hovedstaden, vil hospitalerne for første gang nogensinde ikke leve op til aftalen med regeringen om at levere to procent flere behandlinger om året.

Da regnskabet skulle gøres op 10. marts, havde hospitalerne i Region Hovedstaden haft en aktivitet i 2016, der var 1,5 procent lavere end i 2015.

Det kan stadig nå at ændre sig, for Region Hovedstaden har fået en ekstra frist frem til 20. maj med at indberette alle behandlingerne.

Indførelsen af regionens nye it-system – Sundhedsplatformen – som blev taget i brug på Herlev og Gentofte Hospital for et år siden, har i følge regionen ikke fået indberettet alle behandlinger, så resultatet skulle gerne blive bedre, når man når den nye frist.

Det ændrer dog ikke på, at Regionsrådet har besluttet at afsætte en reserve på 300 millioner kroner – penge, man har sparet på blandt andet medicin og ejendomsskatter – til at gardere sig mod, at Region Hovedstaden kommer til at miste op mod 430 millioner kroner i indtægter i år.

Læger har fået mere arbejde

Den nye sundhedsplatform har på nogle måder gjort livet lettere for læger og sygeplejersker på regionens hospitaler. De skal ikke logge ind i 4 forskellige systemer. Det nye system er hurtigere og mere driftsikkert. Men det er samtidig et faktum, at en del læger – først og fremmest dem, der modtager patienter i ambulatorier – har fået mere arbejde. De har overtaget det arbejde med at skrive journal, bestille blodprøver og røntgen, som tidligere blev udført af lægesekretærer. Derfor bruger de mere tid på hver patient.

På Gigtklinikken i Gentofte kunne en læge før modtage 13 patienter om dagen; nu kan lægen kun nå at se 10

På Rigshospitalets brystkirurgiske afdeling kan en læge nu kun modtage 9 kvinder om dagen i ambulatoriet mod før 12.

I Herlev har de hekset lidt og kan modtage 10 mod tidligere 12. På urologisk afdeling i Herlev holder de ekstra åbent om aftenen, fordi de ikke kan nå så mange patienter, som de skal i dagtimerne.

På Gigtklinikken i Gentofte kunne en læge før modtage 13 patienter om dagen; nu kan lægen kun nå at se 10.

Ledelsen: Midlertidigt problem

Ledelsen i Region Hovedstaden har hidtil sagt, at det kun var et midlertidigt problem, der ville løse sig, når lægerne fik mere øvelse i at bruge computeren.

Lægerne, der snart kan fejre et års jubilæum med brug af Sundhedsplatformen, siger derimod, at det er et vedvarende problem.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden