Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Grafik: Sådan vil regeringen fordele 13 milliarder til uddannelserne

Regeringen vil ændre på den måde, de videregående uddannelser får tilskud på.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Grundtilskud

Uddannelserne får i dag faste tilskud på 1-2 pct., men det skal forøges markant. Et nyt grundtilskud svarende til 20 pct. af bevillingerne det første år skal være uafhængigt af antallet af studerende. Det skal justeres efter 4 år blandt andet med afsæt i en samlet kvalitetsvurdering. Desuden skal uddannelsesudbud uden for de store byer have et ekstra tilskud.

Kvalitets- og resultattilskud

Et nyt tilskud, som uddannelserne kun får, hvis de studerende hurtigt bliver færdige og hurtigt kommer i arbejde. Op til 5 pct. udbetales, hvis de studerende i gennemsnit er maksimalt 3 måneder forsinket ud over normeret studietid, og op til 5 pct. udbetales, alt efter hvor mange der er i job 2 år efter endt studium.

Aktivitetstilskud

Grafik Mads Pedersen

Grafik Mads Pedersen

Størstedelen af pengene skal fortsat tildeles afhængigt af, hvor mange studerende der består eksamenerne på hver enkelt institution. Taksterne til de erhvervsrettede uddannelser bliver ændret, så nogle får flere penge, og andre får færre.I øjeblikket udgør aktivitetstilskuddet omkring 90 pct. af de samlede bevillinger.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden